martes, 11 de febrero de 2014

Havas Media patrocina la restauración de la "Historia de la Nueva España"

Dentro del plan de apadrinamiento de la restauración de libros del fondo bibliográfico de la Universitat de Barcelona, la empresa Havas Media se ha hecho cargo de financiar los gastos de restauración de la primera edición impresa en México de la Historia de la Nueva España de Hernán Cortés.
Se trata de una iniciativa importante que está dando sus frutos y que consiste en un trabajo artesanal para la adecuación y conservación de obras bibliográficas de incalculable valor.
Esta es la ficha de la obra:

Primera edició feta a Mèxic de la correspondència que Hernán Cortés va enviar a l’Emperador Carles V durant la seva expedició a Nova-Espanya. Les cartes descriuen no sols els nous pobles i llocs conquerits sinó també els seus costums i tradicions. Edició a cura de l’arquebisbe de Mèxic Francisco Antonio Lorenzana. La portada està impresa a dues tintes amb gravat al·legòric calcogràfic signat "En la imprenta de Hogal, Emmanuel Villavicencio inv. et sc. Mx.” que representa el continent americà. El text va acompanyat de nombroses làmines signades per Villavicencio o per Navarro on apareixen detallats els tributs pagats a Moctezuma, a més a més d’una magnífica
reproducció del Gran Temple de Mèxic, un gravat dels mesos de l’any mexicà i dos mapes plegats que mostren les rutes d’Hernán Cortés i les costes d’Amèrica Central. L’exemplar que proposem prové del convent de Sta. Caterina de Barcelona i porta la seva marca de foc a tall de peu i els segells a portada. A la part inferior de la portada hi ha un ex-dono manuscrit de l’arquebisbe de Mèxic Francisco Antonio Lorenzana que va fer l’edició de l’obra.
Proposta de restauració: - Neteja, consolidació i reintegració de perforacions de corcs. - Restauració de l'enquadernació original de pergamí. 
Apadrinat per Havas Media
 En procés de restauració

No hay comentarios: