viernes, 28 de febrero de 2014

El escritor mexicano Ignacio Padilla, estrella del nuevo Festival Mot

El catalán Albert Sánchez-Piñol y el mexicano Ignacio Padilla serán las principales estrellas del Festival Mot de literatura que organizaran Girona y Olot del 1 al 12 de abril, dedicado en esta primera edición al génereo fantástic. Sánchez-Piñol oferirà la conferència inaugural, mentre que Padilla clausurarà els primers cinc dies de la cita, que tindran com a seu la capital gironina, abans de fer el salt a Olot. El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) David Roas, que exercirà de comissari del festival, va participar ahir a Girona a la presentació, acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont. 
Roas va confirmar que, a més dels autors esmentats, han estat convidats també referències del gènere fantàstic com la russa Anna Starobinets, el peruà Fernando Iwasaki o els espanyols Elia Barceló, Félix José Palma, José Manuel Trabado Cabado, Marc Pastor o Cristina Fernández Cubas. A les conferències dels escriptors se n'hi suma també una de l'editor Jacobo Fitz-James Stuart, comte de Siruela i propietari de l'editorial Atalanta. A més, el festival ha organitzat una quarantena d'activitats paral·l
eles com visites guiades o espectacles en diferents espais, encara que els principals seran l'Auditori de la Mercè de Girona i el Teatre Principal d'Olot. La cita, segons han confirmat els seus organitzadors i l'alcalde gironí, té vocació de continuïtat amb eixos temàtics diferents cada any. 
David Roas ha manifestat durant la presentació que "el fantàstic segueix sent un gènere maltractat" que, no obstant això, necessitava un aparador d'aquest tipus pel seu "enorme pes específic en la literatura actual". Carles Puigdemont va confirmar que el pressupost del festival és d'uns 120.000 euros, dels quals 90.000 corresponen a una aportació a parts iguals dels dos ajuntaments i la resta, a la Diputació de Girona. Puigdemont es va declarar convençut que aquesta cita es convertirà en una "molt bona plataforma per als creadors" i va destacar l'aposta de la seva ciutat per la cultura com a motor econòmic.
Diari de Girona

No hay comentarios: