lunes, 27 de enero de 2014

El mexicano Raul Támez presentó "Payaso capital" en Vilafranca

El bailarín mexicano Raúl Támez se presentó el viernes pasado en Cal Bolet, de Vilafranca, en un espectáculo con dos propuestas de danza interesantes, la del mexicano residente en Barcelona, Raul Támez "Payaso capital", y la propuesta de Olga Alvarez "Vetlla".
Álvarez explica que és un espectacle nou que es troba en procés de creació i que neix d’una festa de comiat que es feia a Valencia en el moment de la mort d’un nadó. Era la dansa de la vetlla. Era un moment de trobada de tota la família, una festa d’acompanyament als pares per donar-los també suport. Una activitat que es va acabar prohibint. Álvarez explica també que ella tenia el projecte al cap, però que ha coincidit també amb una gent que han fet una pel·lícula sobre aquesta dansa de la vetlla, i que ella ho volia complementar amb un espectacle de dansa contemporània.
Però abans de “Vetlla”, el públic que es va acostar a Cal Bolet va poder veure el muntatge “Pallasso Capital”, del mexicà Raúl Támez. Una escenografia que volia ser reivindicativa i de protesta social políticament activa. Támez comentava que era un espectacle creat per a les festes d’hivern de Vilafranca. En un moment determinat, nou persones vinculades a la vila van sortir a l’escenari per tal de mostrar i fer pública la seva queixa. Un espectacle participatiu i reivindicatiu contra l’actual sistema econòmic i polític.
Noticia de RTV Vilafranca

No hay comentarios: