miércoles, 15 de enero de 2014

Ceremonia maya en Caldes de Montbui, este viernes

Este próximo viernes tendrá lugar en la Biblioteca de Caldes de Montbui, una recreación de la ceremonia Loojil Ts'oon - "Ceremonia de la carabina: renovando el permiso divino de cacería entre mayas yucatecos", a partir de las 7 de la tarde. La actividad irá a cargo de Dídac Santos Fita, biólogo especialista en antropología social y cultural, zoología y doctor en Ciencies en Ecología y Desarrollo Sostenible por la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). 
Els indígenes Maies de la Península del Yucatán, Mèxic, agraeixen i retribueixen als Senyors dels animals i altres entitats sobrenaturals l’aliment de carn silvestre que aquests els proporcionen al permetre’ls caçar. El ritual de Loojil Ts’oon destaca, entre d’altres coses, p
er la seva complexitat estructural i simbòlica al ser altament ric en objectes materials, ofrenes, pregàries i simbolismes; conté elements tant de la cosmovisió maia com de la tradició catòlica.
A més a més, implica múltiples relacions i una activa participació social a l’interior de cada comunitat. Al fer Loojil Ts’oon es legitima l’acta de matar animals. 
ORGANITZA: Caldes Solidària amb la col.laboració de la Biblioteca Municipal de Caldes de Montbui Biblioteca de Caldes de Montbui Santa Teresa, 3-5 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)

No hay comentarios: