sábado, 21 de diciembre de 2013

Sant Joan de les Abadesses presenta libro en Barcelona

Ayer se presentó en el Palau Moja de Barcelona, un libro de fotografías sobre Sant Joan de les Abadesses, localidad natal del compositor del himno nacional mexicano Jaume Nunó. En la presentación estuvo presente el Conseller de Cultura de la Generalitat Ferran Mascarell y el alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué.
El llibre recull la vida cultural i social de Sant Joan de les Abadesses, així com el seu patrimoni arquitectònic i natural, sota la visió del fotògraf professional Xavier Pladellorens.
Els textos introductoris de les seccions i els peus de foto són de Marcel Miquel i Guifré Miquel, i l'edició és de Ramon Fajula. Pladellorens ha seguit el dia a dia del poble durant més d'un any, fet que l'ha permès aprofundir en la idiosincràsia dels santjoanins i santjoanines i fer un pas més enllà que altres treballs fotogràfics que s'han fet al poble.
 A més dels avantatges d'aquest treball continuat durant tants mesos, també s'han utilitzat noves tecnologies per aconseguir vistes inèdites del poble. En concret, s'ha fet servir un drone octocòpter, una nau aèria no tripulada que funciona a control remot i que se sosté a l'aire una càmera fotogràfica SLR professional per mitjà de vuit rotors. 
Aquest drone (utilitzat habitualment en tecnologia militar) ha permès fotografiar Sant Joan des d'una perspectiva mai retratada, amb uns resultats molt naturals i a la vegada sorprenents que aconsegueixen, fins i tot, entendre millor el desenvolupament del poble i l'orografia del terreny. L'edició d'aquesta obra ha estat finançada per la Fundació OCA i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

No hay comentarios: