miércoles, 9 de octubre de 2013

Jordi Sierra Fabra recogerá en la FIL el Premio Iberoamericano SM de Literatura Infantil

El jurat, per unanimitat, ha decidit concedir a l'escriptor català Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) el IX Premi Iberoamericà SM de Literatura Infantil i Juvenil. Dotat amb 22.000 euros i convocat per la Fundació SM, el premi reconeix la trajectòria de l'autor a Hispanoamèrica. Sierra i Fabra s'ha imposat als altres 10 finalistes de 7 països diferents: Colòmbia, l'Equador, Espanya, Mèxic, Portugal, Puerto Rico i l'Uruguai. 
El jurat ha destacat "la voluntat renovadora, la incansable creativitat i la desbordant versatilitat" de l'autor. Els llibres de Sierra i Fabra aborden "temes sensibles i conflictius que interessen i preocupen als joves lectors", i reivindiquen els drets humans i els moviments transformadors de la societat, ha afegit el jurat. A més, ha ressaltat el seu "estil directe, àgil i clar", que resulta pròxim a lectors dels països hispanoparlants i ha permès que els seus títols siguin ja "considerats clàssics dins de la literatura juvenil iberoamericana". 
També ha destacat el seu compromís "apassionat" amb la literatura, que l'ha portat a fomentar la lectura i l'escriptura mitjançant el contacte amb el seu públic, la creació de dues fundacions culturals i un premi destinat a descobrir joves talents. El Premi Iberoamericà SM serà lliurat el pròxim 3 de desembre durant la XXVII Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), la més important del món en llengua espanyola. 
 L'autor català, el 2004 va crear la Fundació Jordi Sierra i Fabra, a Barcelona, i la Fundació Taller de Lletres Jordi Sierra i Fabra a Medellín (Colòmbia). És força precoç. Va decidir ser escriptor als 12 anys, després d'escriure una novel·la de 500 pàgines. És membre fundador, col·laborador i reporter del programa de la SER 'El Gran Musical' i ha treballat en diferents revistes musicals. Ha publicat més de 250 títols i és un dels deu autors més llegits als centres escolars de tot l'estat espanyol.

No hay comentarios: