miércoles, 10 de julio de 2013

El mexicà Gino Rubert, en la 31 Setmana del Llibre en Català

La sèrie de quatre punts de llibre col·leccionables que s'edita a cada edició de la Setmana del Llibre en català, serà obra de Gino Rubert. L'obra, cedida per l'artista, es titula 'Hide and seek' (fet i amagar), i data de l'any 2010. Gino Rubert (Mèxic DF, 1969) va estudiar Belles Arts a la Parsons School of Design de Nova York. El 1993 va guanyar el premi a la pintura jove de la Sala Parés i va rebre una beca per treballar durant un any a l'Academia de España de Roma. Rubert ha exposat a nombroses galeries, centres culturals i fires d'art d'Europa, Amèrica i Àsia.
La 31a edició de la Setmana del Llibre en català comptarà amb la presència de 67 expositors, entre els quals hi haurà 54 editorials, 12 llibreries i una distribuïdora. L'
any passat, hi van participar 39 editorials i 12 llibreries, es van vendre 13.000 llibres i s'hi van apropar unes 120.000 persones. La setmana d'enguany també aglutinarà 250 activitats de diferent tipus. Gràcies a la col·laboració de biblioteques públiques, d'entitats culturals i de les pròpies editorials, es faran lectures, itineraris i presentacions entre d'altres. A banda, l'il·lustrador de l'edició de les novel·les a Espanya d'Stieg Larson, Gino Rubert, serà l'autor del punt de llibre col·leccionable. 
La Setmana del Llibre en Català del 2013 es farà entre el 6 i el 15 de setembre a l'esplanada de l'Avinguda de la Catedral de Barcelona amb l'objectiu que les editorials que editen en català i les llibreries apropin al lector les seves publicacions, tot donant visibilitat als llibres i a les revistes. Tot plegat, oferint recomanacions i organitzant activitats dinamitzadores de la lectura i del llibre en català. 

No hay comentarios: