viernes, 21 de junio de 2013

Julieta Venegas vendrá a Cadaqués

La 42a edició del Festival Internacional de Música de Cadaqués, que se celebrarà del 3 al 18 d’agost, proposa un total de 22 actuacions, entre les que destaca la de la mexicana Julieta Venegas (Tijuana, 1970), el proper 7 d'agost. (Preus e 25 i 30 €). 
El festival compta amb música cada dia (com a mínim un concert) i una gran varietat de propostes per a totes les franges d’edats en diferents espais de Cadaqués, adreçades, sobretot, a la gent que viu, estiueja o visita Cadaqués durant la primera quinzena d’agost. Un any més, el plantejament del festival és representar l’eclecticisme i l’amalgama de tendències que han enriquit aquesta cita, una de les més arrelades de la Costa Brava, al llarg dels seus 42 anys d’història.
L’Església de Santa Maria de Cadaqués –on va néixer el festival als anys 70- serà el punt d’inici i de cloenda del festival i acollirà, com a actuació destacada, la de l’Orquestra de Cadaqués en el seu 25è aniversari, amb el director Sir Neville Marriner i l’excepcional violinista ucraïnès Valery Sokolov; la reconeguda pianista coreana Sonya Bach, i un concert d’orgue i violí a càrrec de Josep Maria Mas i Bonet i Josep Maria Manresa Aguiló, que inclou l’estrena d’una peça d’Anna Bofill Levi, composada expressament per a l’orgue de l’Església de Santa Maria, un dels més antics de Catalunya. 
 Un any més, a l’escenari de Sa Conca, un dels més encantadors de la Costa Brava, tindran lloc els concerts de major format: Julieta Venegas, Obrint Pas i Sanjosex i Chicuelo, són les propostes més destacades d’aquest espai. Per la bona acollida que va assolir l’any passat, repeteix l’escenari de Perafita-Celler Martin Faixó, amb un concert-degustació amb Sara Pi, un dels valors emergents de l’escena jazzística i de la música negra de casa nostra. El festival també compta amb una gran varietat de propostes gratuïtes en diversos espais emblemàtics de la població, amb concerts adreçats a tot tipus de públic, com familiars amb Els Migrasons, gospel amb The Sey Sisters, música adolescent i festiva amb Acció o una proposta original amb l’Orquestra Fireluche i els seus instruments de joguina. 
El festival també se suma a l’any Espriu amb el projecte Viu Espriu, un espectacle de poemes musicats de l’autor a càrrec de diversos músics i amb l’actriu Sílvia Bel. Amb un pressupost reduït en relació als últims anys, d’acord amb el context social i econòmic, l’organització ha optimitzat recursos per mantenir un festival de qualitat i amb activitats per a tots els gustos i ha ajustat al màxim la relació qualitat preu en els espectacles de pagament. La proliferació dels concerts gratuïts és fruit del desig de l’Ajuntament de Cadaqués de fer arribar la cultura a totes les franges socials, sobretot les més castigades, i poder tenir un festival que miri cap a dins, per a Cadaqués. L’aposta per l’eclecticisme i per la música de qualitat, tant de valors emergents com d’artistes reconeguts internacionalment, marcarà, un any més, la programació del Festival Internacional de Música de Cadaqués.

No hay comentarios: