viernes, 24 de mayo de 2013

La poetisa mexicana Leticia Luna, invitada en la Festa de la Poesia de Sitges

L'homenatge anual de Sitges a la poesia ja té dates, poetes, cartell i programa. Enguany la genuïna Festa de la Poesia arriba amb set nous poetes convidats de llargues i reconegudes trajectòries professionals, sis provenen dels Països Catalans; Josep Maria Sala-Valldaura, Miquel Desclot, Jordi Llavina, Jordi Julià i Christelle Enguix; i Leticia Luna, prové de Mèxic.
Leticia Luna, México, 1965. Poeta, ensayista y editora. En 1999 publicó los libros de poesía Hora lunar y Desde el oasis y en 2003, la primera edición de El amante y la espiga. Ha realizado las antologías Mujeres poetas en el país de las nubes (2000) y en coautoría con Maricruz Patiño y Aurora Marya Saavedra(+), la Trilogía poética de las mujeres en Hispanoamérica (pícaras, místicas y rebeldes), publicada en 2004, que reúne poesía femenina de ocho siglos y veinte países del ámbito hispanoamericano.
 Obra suya ha sido compilada en las antologías: 76 poetas en Generación (2001), En el rigor del vaso que la aclara el agua toma forma. Homenaje de poetas jóvenes a Gorostiza (2002), Las flores de la dicha. Antología de la poesía alegre (2003), Eco de voces Generación poética de los sesenta (2004) y Memoria del x Encuentro de Poesía de Bogotá, Colombia (2004), entre otras. Ha publicado en diarios y revistas de diversos países latinoamericanos. Dirige la editorial La Cuadrilla de la Langosta y pertenece al Consejo de colaboradores de la revista Alforja de Poesía.
El cartell és obra de l'empresa Pasgràfic, formada pels sitgetans Viki Gallardo i Edu Sentis. La imatge convida a premsar les paraules dels esborranys, dels quaderns inèdits i dels llibres dels set poetes convidats. També convida a degustar-les poc a poc. Com és costum la Festa manté la tradicional rebuda als poetes convidats i la cercavila inicial amb una banda de música, idea instaurada per Santiago Rusiñol fa més de cent anys, però també s'incorpora un acte inèdit com és la trobada entre els infants amb els poetes a la Biblioteca Santiago Rusiñol després que els menuts hagin fet un petit taller de poesia en homenatge a ells. La programació també inclou espectacles destacats com un muntatge poèticomusical amb artistes de renom com Andrea Motis i Joan Chamorro o un espectacle que barrejarà poesia, música, màgia i cinema amb Pau Segalès i Florenci Salesas. El recital de cloenda també és un dels actes més remarcables que aquest any comptarà amb artistes com la cantant Sílvia Comes o el pianista Maurici Villavecchia, entre d'altres.

No hay comentarios: