domingo, 14 de abril de 2013

Damián Alcázar recibe el Premi d'Honor de la Mostra de Lleida

La Cónsul de México en Barcelona, Norma Ang, entregó este viernes el Premi d'Honor de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida al actor mexicano Damián Alcázar, ganador de ocho premios Ariel de la Academia mexicana de cine. La entrega del premio, que recogen las fotografías de Héctor Zampaglione, tuvo lugar durante la gala de inauguración de la Mostra, en la que también se entregó otro premio de honor al actor español José Coronado.
Damián Alcázar va néixer a Jiquilpán, Michoacán, Mèxic, el 1953. És un dels actors més prolífics, versàtils i prestigiats del cinema mexicà; de fet, s'ha consolidat com un dels intèrprets més importants de l'anomenat “nou cinema mexicà”. Va iniciar-se en la seva vocació estudiant al “Instituto Nacional de Bellas Artes” i al “Centro de Experimentación Teatral”. Durant vuit anys va fer d'actor de teatre al costat dels directors més prestigiosos del moment. 
Un cop va fer el salt al cinema, no ha deixat mai de treballar-hi periòdicament, on ha interpretat papers en algunes de les millors i més exitoses pel·lícules del cinema mexicà com per exemple “Bajo California: el límite del tiempo” de Carlos Bolado (1998), “La ley de Herodes” de Luis Estrada (1999), “Las vueltas del citrillo” de Felipe Cazals (2006), “Chicogrande” del mateix director Felipe Cazals (2010), “El infierno” de Luis Estrada (2010) o en la controvertida “El crimen del Padre Amaro” de Carlos Carrera (2002), una de les pel.lícules que ha obtingut més recaptació en la història de la cinematografia mexicana i que va ser nominada a l'Oscar en l'apartat de Millor Pel.lícula de parla no anglesa. 
A més a més del seu treball a Mèxic, ha compaginat darrerament rodatges en altres països com Colòmbia, Argentina, Costa Rica, Espanya o els Estats Units. El seu treball ha estat guardonat en diverses ocasions en alguns dels més importants certàmens que se celebren a Llatinoamèrica i té el particular honor de ser l'actor que més vegades, 7, ha guanyat el premi Ariel de l'Academia Mexicana de Cinematografia. Fora de Llatinoamèrica ha guanyat també el Premi al Millor Actor al Festival de Valladolid per la pel·lícula “La ley de Herodes”.

No hay comentarios: