lunes, 18 de junio de 2012

La escuela El Puig de Esparreguera presentará sus experiencias en México

Del 24 al 29 de juliol alguns professionals de l’escola El Puig, d'Esparreguera, seran a Mèxic, a la Universitat del CUDEC, representant a l'escola escola i al grup d’Escoles Sistèmiques de Catalunya. A part d’assistir a les conferències i experiències del Congrés, faran una presentació parlant de les idees que sustenten la nostra manera de fer i de com entre tota la comunitat educativa les duen a terme. 
L'escola El Puig és una cooperativa de pares i mares fundada l'any 1970 a Esparreguera amb el desig d'oferir un ensenyament de qualitat. Des dels seus inicis s'ha definit com a catalana, plural i laica, deslligada de qualsevol organització política o religiosa. El seu model educatiu és considerat dins del món de la pedagogia d'innovador i amb caràcter propi, amb una línia que dóna cohesió a l'educació dels estudiants, dels dos als setze anys, inspirada, entre d'altres idees, en els quatre pilars de l'educació recollits en l'Informe Delors per a la Unesco: 
Aprendre a conèixer
Aprendre a fer 
Aprendre a conviure 
Aprendre a ser 
La seva visió humanista del món els porta a relacionar els aprenentges amb els valors culturals que ajuden a comprendre el món. L'Escola està organitzada en tres grans etapes d'ensenyament obligatori: infantil, primària i secundària.

No hay comentarios: