viernes, 29 de junio de 2012

Finaliza el stage de las Chivas en tierras catalanas

Crónica del diario Avui, de unos días tranquilos en Peralada, del equipo más popular de México (según ellos, claro):
El 20 de juliol comença el torneig Apertura de Mèxic, i quin millor lloc per realitzar un stage de pretemporada que a Peralada. Això és el que devia pensar el Chivas de Guadalajara, l'equip més popular de Mèxic, que des de mitjan juny i fins ahir ha estat instal·lat a Peralada, on ha trobat la pau necessària per poder assimilar els conceptes del nou entrenador de l'equip, l'holandès John van't Schip. 
Amb l'estil de Cruyff Des del febrer passat, el Chivas té la col·laboració com a assessor esportiu de Johan Cruyff, que de mica en mica va implantant la seva filosofia de joc al club mexicà amb l'esperança que els resultats comencin a arribar a curt termini. “Vull un equip competitiu, tècnicament bo i que gaudeixi tothom”, afirmava la setmana passada Cruyff, que ha visitat un parell de dies l'expedició mexicana durant la seva estada a Peralada, una minigira que ha servit el Chivas per començar a posar-se a punt de cara a l'inici de la temporada en un ambient de treball idoni on s'eviten les distraccions.
“Peralada ens ha donat la tranquil·litat i privacitat necessària per venir a treballar de valent i posar-ho tot en ordre. Buscàvem una oportunitat d'escapar de Mèxic, on la premsa no et deixa treballar còmodament. L'estada aquí ha estat perfecta”, afirmava Todd Beane, director internacional del Johan Cruyff Institute, i gendre i mà dreta del mite holandès. 
Durant la seva estada a terres catalanes, l'equip mexicà –l'únic del seu país que no fitxa jugadors estrangers, com seria el cas de l'Athletic de Bilbao en la lliga espanyola– ha disputat tres amistosos contra equips de la terra: amb el Peralada (2-5), el Figueres (2-4) i el Vilamalla (0-4). Han estat tres victòries que han servit el conjunt mexicà per començar a impregnar-se de l'estil Cruyff, sempre buscant el joc de toc i de combinació, i apostant clarament per potenciar els joves valors que surten del planter. Cap a Londres Quatre jugadors de la plantilla del Chivas han estat seleccionats per la selecció mexicana per disputar els Jocs Olímpics de Londres que començaran el 27 de juliol. 
Ells són Marco Jhonfai Fabián, Miguel Ángel Ponce, Jorge Chatón Enríquez i José Antonio Rodríguez, que afronten la cita olímpica amb l'objectiu d'arribar el més lluny possible tot i les sensibles baixes que tindrà la selecció mexicana, com la del blaugrana Jonathan dos Santos. “Tenim un gran equip i lluitarem per aconseguir coses importants, amb el clar objectiu de guanyar la medalla d'or, ja que crec que som una de les favorites. En Jona ens podria ajudar molt, però tenim jugadors de qualitat que el poden suplir”, afirmava el migcampista de 21 anys, Chatón Enríquez. Preguntant per la polèmica en què van estar immersos alguns dels seus companys l'estiu passat amb la selecció mexicana sub-22 –en què nou jugadors van portar prostitutes a l'hotel i posteriorment van ser robats per elles mateixes–, Chatón va assegurar que ja era aigua passada: “Això ja va passar, han canviat molt les coses i tot ja ha quedat oblidat en el passat.”

No hay comentarios: