miércoles, 20 de julio de 2011

El Govern de Mèxic compra els drets d'un llibre català

El gobierno mexicano ha comprado los derechos en castellano del libro de cuentos "Els tresors del bosc" o "Los tesoros del bosque", del escritor de Vilafranca del Penedès, Pere Martí, editado por Lynx Edicions el año 2005. Coincidiendo con el Año Internacional de los bosques, el Gobierno de México ha publicado un total de 34 mil ejemplares de este libro destinado exclusivamente a las bibliotecas del país. La edición es identica a la catalana, con ilustraciones de la también vilafranquina Anna Mongay. La versión en castellano ha ido a cargo de la misma Editorial Lynx.
Els tresors del bosc narra la història de Robert, que surt amb el seu avi a buscar els tresors del bosc.
Un altre llibre de Pere Martí, La tortuga d'en Hans, que porta més de 15.000 exemplars venuts a Catalunya, ha estat traduït per Anaya al castellà.
Martí està molt satisfet amb l'edició, tot i que lamenta que s'hagin canviat les il·lustracions. En la versió castellana han anat a càrrec de Rocío Martínez, una madrilenya que ha col·laborat amb moltes editorials espanyoles i llatinoamericanes i l' any 2001 va obtenir l'accèssit al Premio Lazarillo de Ilustración.
En aquest cas, la versió al castellà ha anat a càrrec de la dona de Pere Martí, la soriana Maria Jesús Casado.

No hay comentarios: