viernes, 27 de mayo de 2011

Productos catalanes en Alimentaria México

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya dóna suport, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), a la participació d’empreses agroalimentàries catalanes en la 10a edició de la fira Alimentaria Mèxic (Mèxic), que se celebra del 31 de maig al 2 de juny.
Es tracta d’un saló d’alimentació i begudes, de caràcter anual i adreçat exclusivament als professionals de la comercialització d’aliments i begudes, la restauració, empreses de càtering i col·lectivitats, entre d’altres.
En l’edició de 2010, hi van assistir 11.151 professionals procedents de 27 països amb un alt poder de decisió i amb influència en la prescripció o compra. Enguany, es preveu l’assistència de més de 12.000 professionals mexicans i internacionals, de 25 països.
Las empresas catalanas participantes en Alimentaria México con el apoyo del Departament són: Embutidos Caseros Collel de Les Preses (Garrotxa); Embotits Artesans Monts SL de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), y Congelats Reixach SA  de Sant Esteve d’en Bas (Garrotxa).
El mercado mexicano es uno de los más importantes de América, y la demanda de alimentación y bebidas es muy elevada y variada, tanto por el número de habitantes como por el turismo que recibe. En cifras, el año 2010, Catalunya exportó a México alimenos y bebidas por un valor superior a 62 millones de euros. Además, durante el primer trimestre de este año, el valor de las exportaciones se ha incrementado un 39,35% respecto al mismo periodo del año 2010.

No hay comentarios: