jueves, 20 de julio de 2023

Lila Downs presenta a Barcelona la gira ‘Dos Corazones’, amb l'estrena de les seves noves cançons

 


L'artista mexicana Lila Downs, una de les veus més poderoses i singulars torna a Barcelona el dilluns, 24 de juliol, per a presentar en un concert extraordinari del Barnasants la gira mundial ‘Dos corazones’, en la qual estrenarà algunes de les cançons del seu nou disc ‘La Sánchez’, que veurà la llum durant l'estiu i que inclou algunes de les seves composicions creades durant la pandèmia, amb lletres molt sentimentals i del dol per la mort del seu marit Paul Cohen.

Guanyadora d'un Grammy i 6 Latin Grammy, Lila Downs triomfa sobre l'escenari per la seva personalitat i les històries commovedores que narren les lletres de les seves cançons, en les quals denuncia la injustícia social, els problemes de la immigració i la defensa de les dones, especialment les indígenes i les treballadores.

El concert de Lila Downs al Barnasants tindrà lloc al Teatre Apol·lo, a les 21.00 hores, i les entrades es poden adquirir a la web: https://entradas.gruposmedia.com/entradas/comprarEvento?idEvento=13486 i en la Taquilla del Teatre (Avinguda del Paral·lel número 59), una hora abans de l'inici de l'actuació.

Chavela Vargas la va nomenar com la seva successora artística. En les seves composicions combina diversos gèneres i ritmes diversos com a ranxeres i correguts mexicans, boleros, estàndards de jazz, hip-hop cúmbia i música folklòrica nord-americana. Lila canta en castellà, anglès i diverses llengües nadiues americanes com el zapoteca, mixteca, nàhuatl, maia i purépetxa.

El seu nou treball ‘La Sánchez’ (Sony Music 2023), en referència al seu cognom matern, conté sons del nord del seu país, és un homenatge a la seva influència materna i narra vicissituds de les relacions personals i socials. En el seu disc número 14 conté 14 temes nous, com ‘Vas de salida’, ‘Solita Solita’ o ‘Dos Corazones,’ entre altres. Està produït per Orlando Aispuro, guitarrista i productor que ha col·laborat amb artistes com Carín León, C.Tangana i la banda mexicana Matisse.

 


1 comentario:

J. S. Vila dijo...

Es extraordinario que esta gran cantante mexicana Lila Downs vaya a la ciudad de Barcelona a dar conciertos. Su bella música es sinónimo tanto de su talento, cómo de la belleza y de las tradiciones culturales de ese país.