lunes, 11 de marzo de 2019

Se inauguró muestra de grabado oaxaqueño en Arts Santa Mònica

Durante la semana pasada tuvo lugar la exposición y venta de grabados oaxaqueños realizados por mujeres en el Arts Santa Mónica de Barcelona. 
Dice el facebook de Arts Santa Monica:
Selecció d’obres de quatre tallers: Hoja Santa, Cooperativa Gráfica, Taller Artístico Comunitario i Burro Press. Són espais de creació i venda, gestionats per les pròpies dones sota el model de cooperatives a Oaxaca, Mèxic. 
Amb aquesta esdeveniment volem commemorar el Dia Internacional de la Dona. Oaxaca se situa al sud-oest de Mèxic; és una regió que destaca per la seva riquesa cultural, per l'enorme creativitat i sensibilitat dels seus habitants. Aquí conviuen les tradicions ancestrals al costat de les expressions modernes de forma harmoniosa. Destaquen la seva sofisticada gastronomia, la música tradicional, els tèxtils que s'aprecien en tot el món i per descomptat, la seva plàstica. La present mostra és una selecció de gravats fets per dones de quatre tallers ubicats a Oaxaca: Hoja Santa, Cooperativa Gráfica Oaxaca, Taller Artístico Comunitario y Burro Press que al mateix temps són taller, sala d'exposicions, espai educatiu i de reflexió artística. El seu model d'autogestió es basa en la unió de talent, treball i experiència amb un fi comú, per enfortir els conceptes de cooperació, solidaritat i valoració del seu treball. En aquests tallers es practiquen diverses tècniques, encara que com elles mateixes ho diuen, s'inclinen per la xilografia per considerar que està a l'abast de totes. Sens dubte, elles són hereves d'una llarga història de les arts gràfiques, a la vegada, conformen una nova generació que sota un model col·laboratiu, ara per ara, estan creant una mirada refrescant i dinàmica en la gràfica contemporània oaxaquenya. Amb Dones Gravant. Gràfica d'Oaxaca, la cooperativa Ultramarinos cultura y arte se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

No hay comentarios: