jueves, 6 de julio de 2017

Dansaires de Mèxic, Senegal, Múrcia i Lleida a Cerdanyola


La ciutat celebra la 34a Mostra Internacional de Dansa organitzada per l'Esbart Dansaire de Sant Marçal


La 34a edició de la Mostra Internacional de Dansa de Cerdanyola aixecarà el teló el dimarts dia 4, a les 20 h al Teatre Ateneu, amb la presentació oficial dels grups internacionals. Aquesta portarà danses, música i gastronomia arribades des del Senegal, Mèxic, terres de Lleida i Múrcia.




Dimecres 5 de juliol
El dimecres actuaran als barris, el grup de Mèxic a la plaça de Jaume Grau del barri de Sant Ramon i el grup del Senegal a l'avinguda de Canaletes. En concret, els grups que participaran seran “Danza Folklórica de la Ciudad de México” (Mèxic), “Ballet Dakar” (Senegal), “Coros y Danzas de Molina de Segura” (Múrcia) i l’”Esbart Arrels” (Lleida), a més de l’Esbart Dansaire de Sant Marçal (Cerdanyola).

 Dijous 6 de juliol
El dijous dia 6 a partir de les 19.30 h tothom qui ho vulgui podrà aprendre a ballar les danses dels grups convidats a la plaça Abat Oliba. Durant tota la tarda s’ensenyaran a ballar les diferents danses i es podran degustar els menjars tradicionals de tots els països, a un preu de 2 € el plat. Aquesta activitat serà l’única de tota la mostra que tindrà un cost i s’espera una assistència d’entre 300 a 400 persones. Per part del grup local, s’ensenyarà a ballar la dansa de la polca, l’himne de la mostra.

 Divendres 7 de juliol
Divendres dia 7 serà el dia del Concert de Música Tradicional al Museu d’Art de Cerdanyola - Can Domènech. El concert seà a les 22 h, amb la participació especial de la “Societat Coral El Vallès de Ripollet” i la incorporació de “Coros y Danzas de Molina de Segura”.

Dissabte 8 de juliol
La ballada central es farà dissabte dia 8 al Parc del Turonet, a les 22 h. Un cop allà, s’instal·larà un gran escenari i, amb música en directe, s’espera reunir a 800 persones per gaudir durant dues hores de l’exhibició de tots els grups.

Diumenge 9 de juliol
Per acabar, el diumenge dia 9, a les 19.30 h i a la plaça de l’Abat Oliba, es dedicarà la tarda a les danses catalanes amb l’Esbart Arrels de Lleida, l’Esbart Català de Dansaires i Secció Infantil i Cos de Dansa de l’Esbart Sant Marçal.

Una gran mostra
Segons Laura Bros, membre de la junta i del Cos de Dansa de l’Esbart Dansaire Sant Marçal, “aquest any potser hi haurà més gent que en l’edició anterior, a causa de la llargada del programa. Abans solien ser 3 dies i, en canvi ara en fem 6”. De fet, l’associació viu un gran any després d’haver participat en el Festival Internacional Summerfest d’Hongria, haver estrenat el Ball de Noies i guanyat el premi a les millors gitanes a la Picada del Ball de Gitanes.

Origen de la mostra
La mostra té la finalitat d’apropar les cultures d’arreu del món als ciutadans i visitants de Cerdanyola del Vallès mitjançant les arts de la música i la dansa. Aquest esdeveniment es converteix, doncs, en una important manifestació cultural, d’intercanvi i de convivència, sent el seu lema la pau i l’enteniment entre cultures. Les persones que hi participen, tant actuant com a espectadors, són part activa i tenen la possibilitat de conèixer i trobar-se amb diferents danses i músiques pròpies de les regions d’on provenen.

Cap als 35 anys
De cara a l’any vinent ja han avançat que prepararan una mostra ben grossa per tal de commemorar el 35è aniversari. (elmon.cat)


No hay comentarios: