lunes, 3 de abril de 2017

La mexicano-salvadoreña "Los ofendidos", Premio al mejor documental en la Mostra de Lleida

La coproducció ‘Los ofendidos’ (Mèxic-El Salvador) ha aconseguit el premi al millor documental i la xilena ‘El hombre eléctrico’ ha obtingut el guardó al millor curtmetratge. La pel·lícula colombiana ‘La mujer del animal’, de Víctor Gavíria, ha estat la triomfadora de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya celebrada a Lleida en aconseguir cinc dels set guardons que es lliuren en la categoria de llargmetratges. El jurat, format per Manuel Pérez Estremera, Héctor Zampaglione i Jorge Meyer li han atorgat els premis a la millor pel·lícula, la millor direcció i al millor guió, a més del premi que atorga Radio Exterior de España. Aquest film també ha aconseguit el premi del públic, per davant de ‘Clever’ i ‘Nieve Negra’.

El palmarès de la 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya s’ha donat a conèixer aquest vespre en el decurs de la cerimònia de cloenda, que s’ha celebrat a l’auditori del Caixaforum. Un acte que ha estat presidit per la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, la qual ha destacat que l’èxit i la consolidació del certamen, “cal cercar-la en la complicitat que es generen al llarg dels anys amb les diferents entitats i voluntaris que col·laboren amb el propòsit d’aconseguir que la Mostra sigui un èxit”. Parra ha clos la intervenció dirigint-se als presents perquè participin amb les seves aportacions, ja que això encara farà millor la Mostra, que ha dit, des de demà mateix comença a preparar la 24a edició”.

La Mostra ha rendit un petit homenatge a Eliseo Subiela en l’acte de cloenda, amb la participació d’Osvaldo Montes, que va composar la banda sonora de sis de les seves pel·lícules. Dues d’elles, “Pequeños Milagros” i “Las aventures de Dios”, van ser magistralment interpretades pels mestres de l’escola L’intèrpret de Lleida el 2016. La Mostra ha fet el reconeixement amb tres videoclips d’aquell concert, que combina la seva música i el cinema amb la Seu Vella de fons. La projecció del curtmetratge ‘Mai’ (Espanya) i el llargmetratge ‘Me casé con un boludo (Argentina) han posat fi a la 23 edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

No hay comentarios: