lunes, 27 de febrero de 2017

Proyección de documental sobre Remedios Varo en Casa America

Casa America Catalunya y LATcinema presentaran: ‘Remedios Varo, misterio y revelación’ (producción: México/Francia, Año: 2013, Duración: 67’) un documental dirigido por Tufic Makhlouf Akl que rinde homenaje a la pintora mexicana de origen catalán Remedios Varo, una de las artistas más destacadas del movimiento surrealista.

Clasificada por André Breton como una surrealista nata, Remedios Varo (1908-1963) trasciende toda etiqueta y se proyecta como una tejedora de mundos mágicos, los que llenan sus maravillosas pinturas. Creadora de una mitología singular, convoca personajes que comparten sus cuadros en singular armonía.

Nascuda a Anglès (Girona) el 1908, la seva vida va estar marcada per la guerra civil espanyola i la II Guerra Mundial, el seu exili mexicà i els últims anys de maduresa artística, el traç virtuós i somnis inabastables. Persona lliure en molts sentits, Remedios no va tenir límits en les seves apassionades relacions, com la que va compartir amb el poeta Benjamin Péret, que la va considerar la seva musa. 

Presenta la sessió la representant d'Emblecat, revista de l'Associació Catalana d'Estudis d'Emblemàtica, Art i Societat, i historiadora d'Art mexicana, Alma Reza. Hi participen l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset Desset; l’historiador i responsable de l’Arxiu Històric d’Anglès, Emili Rams, i el regidor de Cultura d’Anglès, Josep Casadellà.

Día / Hora: 17/03/2017, 20:00 H
Lugar: Cinemes Girona. c/ Girona 175. 
Barcelona. 
Entrada: 3€



No hay comentarios: