lunes, 12 de septiembre de 2016

Ibercóndor se expande a México

Notícia del diari Avui
FRANCESC MUÑOZ - BARCELONA A les seus de Madrid, València, Saragossa, Xangai i Milà, també n'hi afegirà una a Tarragona Tarragona i Mèxic seran les pròximes implantacions de l'empresa catalana de logística internacional Ibercóndor, que ja disposa d'oficines a Madrid, València, Saragossa, Milà i Xangai. El cas concret de la filial mexicana s'emmarca en una aposta estratègica pel mercat de l'Amèrica Llatina, que la firma catalana vol convertir en àrea de creixement preferent de la companyia. De fet, conjuntament amb Àsia, els països de l'Amèrica Llatina ja estan entre les principals àrees geogràfiques per operacions i activitat per a les divisions marítima i aèria; Europa ho és per a la terrestre. 
Però l'evidència és que el potencial és molt gran. Ara bé, darrere el mite segons el qual és fàcil comerciar amb l'Amèrica del Sud per la qüestió de la llengua, s'hi amaga una realitat ben diferent. Cada país té les seves barreres duaneres i la seva idiosincràsia logística, per la qual cosa el comerç entranya una gran complexitat: “Per al nostre sector és molt important la previsibilitat de l'actuació duanera, per poder complir el calendari”, explica Antonio de la Ossa, director general de la companyia. I al final, això fa que moltes empreses es tirin enrere. 
Per superar aquests entrebancs s'ha optat per impulsar la creació d'una xarxa iberoamericana d'operadors logístics i duaners de confiança, que n'hauria de facilitar l'accés. Si es compleix el calendari, la xarxa s'activarà a final d'any. El moviment d'Ibercóndor també s'entén per la necessitat d'apostar per l'activitat exportadora, que reporta més marges a l'empresa que no la importadora. Els nòlits d'importació des d'Àsia han caigut fins a una desena part de fa uns anys, fins i tot han arribat a ser negatius. En canvi, els d'exportació s'han mostrat més estables. A més a més, l'aposta per l'Amèrica Llatina reforça els vincles d'Ibercóndor amb el sector exportador del país i, de retruc, ha de reportar més beneficis a l'empresa.

No hay comentarios: