lunes, 22 de agosto de 2016

México acepta la exportación porcina desde Lleida

Les autoritats sanitàries de Mèxic han comunicat mitjançant una carta oficial l’autorització per a les exportacions de carn fresca de porcí procedent d’Espanya al mercat mexicà, segons ha informat el ministeri d’Agricultura.

L'obertura té lloc després de la visita, el novembre de 2014, d’una delegació de tècnics i representants del Servei Nacional de Sanitat, Innocuïtat i Qualitat Agroalimentària (Senasica) a Espanya, per tal de comprovar els sistemes de control oficial en escorxadors, sales d’especejament i indústries càrnies espanyola. Després d’aquesta visita, ha  tingut lloc un llarg període de negociacions entre Agricultura, en coordinació amb la Comissió Europea i les autoritats mexicanes, que finalment ha conclòs amb l’acceptació del certificat sanitari d’exportació i per tant, amb l’obertura del mercat de la carn de porcí a Mèxic.

Amb l’autorització oficial, Espanya es converteix en el segon país de la Unió Europea, després de Dinamarca, al qual s’obre aquest mercat. En els propers dies estarà disponible, en l’aplicació informàtica del ministeri per a la gestió d’exportacions Comercio Exterior Ganadero, tant el model de certificat veterinari autoritzat com la llista d’establiments autoritzats per exportar. Noticia de Lleida.com


No hay comentarios: