lunes, 20 de junio de 2016

‘Nahui versus Atl’ y ‘Evocación de Matthias Stimmberg’, de Alain-Paul Mallard

Presentació de llibres: ‘Nahui versus Atl’ i ‘Evocación de Matthias Stimmberg’, d’Alain-Paul Mallard (Mèxic) L'escriptor i cineasta mexicà Alain-Paul Mallard presenta els seus llibres Nahui versus Atl i Evocación de Matthias Stimmberg. L'acompanyen els escriptors Milena Busquets i Jordi Carrión. Nahui versus Atl relata la volcànica passió entre Gerardo Murillo, pintor de la insurrecció, i Carmen Mondragón, filla d'un general contrarrevolucionari. 

A Evocación de Matthias Stimmberg, Mallard se centra en la vida del poeta alemany Matthias Stimmberg. Nahui versus Atl Una història d'amor, sí, però no pas una més, ni tampoc una normal i corrent. La trobada de Gerardo Murillo, pintor de la insurrecció, i Carmen Mondragón, filla d'un general contrarrevolucionari, dóna lloc a una de les històries més explosives de la modernitat mexicana. Murillo, és a dir, Dr. Atl, nom amb el qual se’l coneixeria com a precursor de l'escola muralista, i Mondragón, convertida en Nahui Olin, musa i pintora, poeta i fingidora, encarnació de la dona que desitja, bellesa rebel que mai es va doblegar, van ser autèntics gràcies a les màscares. El seu amor, un exercici d'equilibristes entre la idolatria i la venjança. Evocación de Matthias Stimmberg La singularitat d'aquest llibre té a veure amb la perfecció de les seves poques paraules i també amb el fet que, durant vint anys, fos l'únic d'Alain-Paul Mallard publicat en espanyol, sempre en cuidades edicions de circulació limitada. 

Un secret d’entesos que no aconsegueixen esgotar, després de cada relectura, la seva treballada riquesa. Els deu relats que componen aquest llibre i que poden llegir-se com un tractat sobre la crueltat, aborden la vida no explicada de Matthias Stimmberg, un poeta alemany de breu producció, de la qual no n’hi creia gens. Els episodis dibuixen un personatge tocat per un radical escepticisme que fa de la ironia la seva millor arma. Davant la perplexitat del lector es construeix la figura d'un autor imaginari que esdevé real, amb breus vinyetes autobiogràfiques --iròniques i desencantades de forma ferotge, també lúcides i cruels-- que contenen la seva pròpia poètica. Uns textos que amb el temps esdevenen en objecte de devoció. Activitat organitzada amb la Editorial Turner. 

Dia / Hora: 28/06/2016, 20:00 H 
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona. 
ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE


No hay comentarios: