lunes, 16 de mayo de 2016

Sant Joan de les Abadesses se une a los festejos de Salvador Moreno


















Este fin de semana Sant Joan de les Abadesses pueblo natal de Jaime Nuno se unio a los festejos conmemorativos del centenario del naciemiento del ilustre mexicano Salvador Morenos. Durante todo el 2016 se llevaran a cabo una serie de eventos y actividades para recordar a este extraordinario veracruzano.


Moreno va tenir una relació estreta amb Catalunya -especialment amb Barcelona i amb el nostre poble-, on va residir-hi des de 1955 i fins poc abans de morir. Es va formar a Mèxic amb Carlos Chávez i, més tard, amb Cristòfor Taltabull. Entre el seu repertori hi trobem lieder i peces per a piano. És autor de l'òpera Severino (1961), amb què va debutar el tenor Plácido Domingo al Liceu el 1966. Va treballar intensament en la promoció cultural hispanomexicana. Va formar part, entre d'altres, de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, i va fer exposicions de pintura a Mèxic, Barcelona i Sant Joan de les Abadesses. També fou l'impulsor dels primers actes en homenatge al músic santjoaní Jaume Nunó, autor de la música de l'himne mexicà. 

El acto estuvo dirigido por el Sr.  Cónsul Fidel Herrera Beltrán, Alcalde Ramón Roque, Mtro. Francesc Fajula, Emb. Edmundo Font y Dr. Ulises Cortés miembro del Seminario de Cultura Mexicana en Barcelona. Fotos: UMB Radio.











No hay comentarios: