lunes, 30 de mayo de 2016

El Festival of Songs recordará la figura de Salvador Moreno

Posicionat internacionalment com lloc de referència per a l'estudi, la recerca i l'execució del repertori vocal Ibèric i llatinoamericà en castellà, català i portuguès, el Barcelona Festival of Song celebra la seva dotzena edició en 2016. La seva missió és treure a la llum la música clàssica ibèrica i llatinoamericana, especialment el repertori de cançó de concert, repertori de gran bellesa poètica i melòdica. 

El festival s'inaugura amb el recital Un segle de cançons, que ret homenatge a compositors que celebren el seu centenari en 2016 i que inclouen a creadors tan reconeguts com el català Enric Granados (1867-1916), l´argenti Alberto Ginastera (1916-1983), el veneçolà Antonio Estévez (1916-1988) i el mexicà Salvador Moreno (1916-1999).

Com cada any el festival comissiona la composició de cicles de cançons. En 2016 els compositors comissionats són la catalana Anna Cazurra (Barcelona, 1964) que posa música a les poesies de Carles Duarte (Barcelona, 1959) i el brasiler Achille Picchi (Sao Paulo, 1954) qui ha posat música a la poesia de Pere Casaldàliga (Balsareny, 1928). Les cançons s'estrenaran en el concert inaugural en el qual actuaran la soprano Patricia Caicedo, el tenor Lenine Santos i el pianista Nikos Stavlas. 

Especial protagonisme tindrà Enric Granados en el centenari de la seva mort. Para commemorar-lo es presentarà un concert amb la seva música vocal en el qual actuaran la mezzo-soprano Marisa Martins i el pianista Mac McClure i una conferència del Walter Clark reconegut expert i autor de la biografia de Granados que es presentarà en la seva versió en castellà durant el festival. Com cada any el festival dedica un espai de privilegi a la cançó brasilera, presentant a dos dels exponents més destacats del repertori en l'actualitat, el tenor Lenine Santos i el pianista i compositor Achille Picchi.
Escoltarem per primera vegada a Catalunya, un concert enterament dedicat a la cançó Costarricenç, en la veu del tenor Ernesto Rodríguez i el pianista Manuel Matarrita, guanyadors dels màxims guardons al seu país. Saaya Ikenoya i Nikos Stavlas interpretaran un concert d´obres para violí i piano d'autoria femenina de compositors japonesos, catalans, anglesos i argentins. El notable guitarrista i compositor català Jaume Torrent interpretará un concert per a guitarra solista amb obres de Granados, Albéniz, Heitor Villa-lobos, axis com a obres de la seva autoria.

Com cada any el festival realitza un Curs d'història i interpretació del repertori vocal Ibèric i llatinoamericà, al que acudeixen estudiants i professors de tot el món. Compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Residència d'investigadors del CSIC, de la Biblioteca de Catalunya, de CaixaForum, de l'Ajuntament de Barcelona i de Corrals Pianos.

Per a més informació: http://www.barcelonafestivalofsong.com/ca/



No hay comentarios: