viernes, 12 de febrero de 2016

Panchito, Lupita i els veïns de Sants-Montjuïc s’acomiaden del Carnestoltes

Amb l’arribada del Dimecres de Cendra, toca acomiadar-se d’una setmana plena de disbauxa, balls i gresca als nostres barris. A Sants, com ja és tradició, va fer-se un seguici fúnebre en honor al rei Carnestoltes Titellotis Catxondus XXXII que va sortir de les Cotxeres de Sants per ser cremat entre les flames que li esperaven a la plaça Bonet i Muixí, on els veïns del barri van gaudir d’una sardinada popular. Abans però es va fer una missa fúnebre on va llegir-se algunes pregàries; “pel nostre monarca gaudeixi d’una pau eterna, pels seus deixebles titellaires que trobin els guions correctes pels seus espectacles, pels governants que tenim tan ganduls que no es passin el dia donant pel sac… us ho demanem senyor” deia el capella amb un toc d’humor mentre dirigia la cerimònia.

Enmig d’un ambient festiu i divertit pels menuts van entregar-se els premis a les comparses participants durant la rua de Carnaval del passat dissabte. Una quarentena de pares, mares i alumnes de l’Escola Tous i la seva temàtica “Auto-Tous” va ser premiada per ser la millor comparsa; la FAECH, i la paròdia del “Tribunal Prostitucional” va considerar-se la comparsa més crítica; i el musical del Rei Lleó que van interpretar 190 nenes de l’escola de ball, La Fàbrica de Somnis, se li va atorgar el guardó com la comparsa amb millor coreografia. A més, en Pitu Alcober, autor de la figura del rei Carnestoltes va rebre un diploma d’honor com a reconeixement de la seva tasca per aquesta festa. Aquest ha assegurat que la figura ha estat “fruit de la il·lusió del barri”.

I al barri de la Marina no va faltar la traca final de gresca i disbauxa. Els convidats van anar als Jardins de Can Farrero d’allò més tristos per enterrar la sardina amb el seguici fúnebre amb els Diables de Port que van oferir una petit espectacle pirotècnic. “Avui estem de dol, s’acaba la setmana més divertida, per això ens acomiadarem amb animació, es lliuraran els premis de FotoViva i menjarem xocolata desfeta” descrivia Gemma Escribà, directora de la Casa del Rellotge, valorant positivament “l’alt nivell de participació i satisfacció per part dels veïns” en les activitats realitzades durant aquests darrers dies al barri. (el3.cat)






No hay comentarios: