miércoles, 17 de febrero de 2016

La Escola Octavio Paz presentó el programa de intercambio Catalunya-México

Con la presencia de la Consellera d'Ensenyament Meritxell Ruíz, y del Cónsul de México en Barcelona, Fidel Herrera, los alumnos, padres y maestros de la Escola Octavio Paz presentaron el programa anual Catalunya-México, por el cual realizan el tradicional intercambio cultural entre esta escuela y una escuela de Xalapa, Veracruz, y que ya llega a su 22 aniversario.
Los niños de Barcelona viajaran a Veracruz el próximo marzo. Este es el reportaje que les dedicó esta semana Barcelona Televisió.
Desde MEXCAT agradecemos la invitación a la presentación, y les felicitamos por este programa.
L'Escola Octavio Paz, del barri de Navas, organitza un programa d'intercanvi cultural amb Mèxic des de 1994. Aquest any 14 alumnes del cicle superior viatjaran a la ciutat de Xalapa del 4 al 15 de març per conèixer les tradicions del país llatinoamericà. El Projecte d’intercanvi social i cultural Catalunya-Mèxic de l’Escola Octavio Paz és el programa estrella d’aquest centre educatiu i es desenvolupa des de la fundació del centre el 1994. Es tracta d’un projecte que estudia, de manera transversal, la cultura mexicana. Hi participen els alumnes des de P3 fins a sisè de primària.
 Cada curs el projecte s’inicia amb les activitats del Dia de Morts i culmina amb un viatge a Mèxic. És una sortida bianual i aquest cop seran set alumnes de cinquè i set alumnes de sisè els que visitin l’Escuela Anexa Práctica a la Normal Veracruzana i el Jardí Experimental de Nens de Xalapa (Veracruz). Allà aniran a classe, visitaran llocs emblemàtics i conviuran amb les famílies que els acullen. Aquest any els estudiants viatjaran del 4 al 15 de març acompanyats per tres professors. Segons el director de l’escola, Xavier López, els alumnes podran viure en primera persona una cultura diferent i que han treballat durant el curs escolar.



No hay comentarios: