lunes, 1 de febrero de 2016

El Centro El Bòlit de Girona expondrá a la mexicana Amanda Gutiérrez

"Quan els edificis parlen": un projecte de narrativa col·lectiva pretén crear un diàleg amb entitats locals, col·lectius artístics, organitzacions sense ànim de lucre i persones individuals que estiguin interessats en el tema de la narrativa urbanística de la seva pròpia localitat. 
En aquest cas l’artista mexicana Amanda Gutiérrez desenvoluparà, de forma col·lectiva, una instal·lació in-situ en l’espai públic, enfocada en les històries personals d’edificis significatius de la ciutat de Girona. El procés de creació d’aquesta instal·lació pública partirà de la participació i anàlisi del públic i residents a Girona, utilitzant el so i la història oral dels seus habitants com a principal matèria primera. En aquest sentit, es crearà una peça sonora que miri d’habitar l’espai públic a través d’onades de so i de la disseminació de les paraules. 
El principal objectiu de la creació col·lectiva d’aquesta instal·lació sonora és el d’activar una conversa entorn de la història oral que constitueix una ciutat. En aquest sentit, la culminació a un esdeveniment serà el vehicle per convidar diferents parts per començar una discussió a llarg termini, per involucrar en el discurs històric i per al desenvolupament del seu propi veïnat i ciutat. Durant el procés de residència, aquestes converses s’alimentaran amb les preguntes crítiques dels residents participants i les pràctiques artístiques compartides, que ajudaran a activar la consciència socioeconòmica de la localització específica. El 4 de febrer comença el taller introductori a l’anàlisi de la narrativa urbana i la selecció col·lectiva dels edificis a intervenir a la ciutat de Girona. Les reunions tindran lloc dos cops per setmana: els dijous de 19 a 21h i els dissabtes d’11 a 14h. Durant el mes de març, es desenvoluparà la producció i postproducció del projecte, per presentar-lo de manera pública a finals de mes. Gutiérrez (Mèxic, 1978. Viu i treballa a Chicago, EUA) és la guanyadora de la beca de residència al Bòlit del projecte ETAC.
Noticia de BonArt

No hay comentarios: