lunes, 28 de diciembre de 2015

Taller de gastronomía mexicana en Casa Elizalde

Les presentamos este taller de cocina mexicana que tendrá lugar los jueves del mes de enero, febrero y marzo en Casa Elizalde, coorganizados por MEXCAT
Cuina mexicana
Dijous de 16.30 a 18.30h

Del 28 de gener al 10 de març 
Cuina mexicana Un viatge gastronòmic i cultural a Mèxic 
Et convidem fer un viatge històric i gustós per la cuina mexicana, a través de les receptes més clàssiques i més conegudes, senzilles i fàcils d'elaborar, fins i tot per les mans més inexpertes. Tan aviat com comencis a navegar
Contingut: Breu introducció sobre la base de la cuina mexicana. Guacamole com el platet més conegut en món, el seu origen i tradició. Frijoles refritos com a part de la cuina bàsica de Mèxic. La truita, base de la dieta mexicana; el taco com una de les seves manifestacions. Papes amb xoriço i xampinyons saltejats com a elements del taco La tradició de les aigües fresques, el seu origen. Tinga de pollastre, plat típic de Mèxic. Els típics i colorits molletes. Formatge fos amb xoriço. Bistec a la mexicana. Arròs a la mexicana. Per què els anomenem a la mexicana? Amanida de nopales, el nopal com a element distintiu mexicà. Plàtans fregits. El blat de moro: element bàsic de la gastronomia. Crema de elote. Enchiladas verdes. 
Professor/a: Margarita Torres Preu: 
69.62€ 
 Informacio addicional Margarita Torres és de nacionalitat mexicana, resident a Barcelona des de finals del 2010. Col·laboradora amb l'Associació Cultural Mexicà Catalana (MexCat), des del 2011 i directora de la Casa de Mèxic a Barcelona. Des de l'arribada a Barcelona i gràcies a MexCat, ha promogut i gestionat la promoció i difusió de la cultura mexicana a Barcelona, així com la difusió de la cultura catalana a Mèxic, a través de tallers gastronòmic-culturals, conferències, música, etc.

pels sabors i colors de la gastronomia mexicana començaràs a gaudir de tota aquesta mescla d'aromes intenses que formen part de l'univers gastronòmic de Mèxic. L'alumne aprendrà a elaborar els plats més tradicionals de la cuina mexicana, la història, cultura i tradició del llegat gastronòmic de Mèxic, passant per diverses etapes; pre hispànica, colònia i nova cuina mexicana.
Infórmese del taller en esta web

No hay comentarios: