martes, 6 de octubre de 2015

David Silvah inaugura este viernes "Constructes", en Vic

El artista mexicano David Silvah presentará este viernes, 9 de octubre, la exposición de pinturas “Constructes” en el Temple Romà de Vic. La comisaria de la muestra es la doctora en Comunicación y coordinadora del Grado de Comunicación Audiovisual de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Anna Palomo. 
El decano de la Facultad de Empresa y Comunicación, Xavier Ferràs, presidirá el evento de inauguración, que comenzará a las seis y media y cuena con el apoyo del Patronat d’Estudis Osonencs.
“Constructes”, que s’exposarà al Temple Romà fins el 15 de novembre, és un recull de tretze quadres de Silvah que repassen figures de la cultura i l’imaginari col·lectiu mexicà amb un profund esperit reivindicatiu. 
Sobre fusta, tela o llenç, l’artista de Baixa Califòrnia retrata amb acrílic personatges icònics del país centreamericà. Silvah és un pintor àmpliament reconegut a Mèxic pels seus quadres de traç contemporani que radiografien la societat mexicana des del profund amor que l’artista reconeix sentir per la seva terra. Palomo, que a banda de professora també és crítica d’art, assenyala que “els quadres de Silvah ens volen situar en l’epicentre d’experiències vertiginoses”. L’artista mexicà té el seu estudi a la a Rosarito, una ciutat assetjada per la crisi econòmica i la corrupció. 
Per rebel·lar-se davant d’aquesta situació, Silvah utilitza la pintura com un altaveu de reivindicació. “Pinta amb l’objectiu de donar ressò a un pòsit cultural que batega en els seus carrers i en la seva gent. Destria els seus herois a l’atzar, espontàniament, sense pretensions ideològiques ni intel·lectuals”, explica Palomo. No és la primera vegada que Silvah visita Vic. Dos anys enrere, ja va exposar una part del seu treball en una exposició al Centre d’Arts Contemporànies de la ciutat.
Ver noticia de la Universitat de Vic

No hay comentarios: