martes, 12 de mayo de 2015

Gabriela Rosado inaugura Vestigium en Alella

La artista mexicana residente en Barcelona Gabriela Rosado ha inaugurado este fin de semana en  el espacio de Arte Can Manyé de Alella la exposición Vestigium con el colectivo Cops d'Ull
Es tracta d' un conjunt d'investigacions plàstiques entorn del concepte de la memòria, de la pervivència dels arquetips, del passat imaginat. 
Gabriela Rosado: intencionadament pren la figura humana que es modela amb l'experiència, esdevé memòria física, en marca indeleble. Cerca referències i instants que esdevenen documents, esborrant les idees més epidèrmiques i revelant records més profunds. 
Norberto Sayegh: planteja una visió que qüestiona els vestigis com fets inamovibles i tancats, ens suggereix que un espai a través del pas del temps mai és el mateix, que el que avui veiem demà ja no existeix. Un espai que genera infinites històries no necessàriament connectades entre sí. Un vestigi, segons aquesta idea, és memòria personal i intransferible de la nostra percepció de la realitat. 
Pepe Jiménez Espejo: parteix de records i memòries alienes per reflexionar sobre la seva pròpia condició, afegint estrats, distorsions i espais propis. La lectura de l'obra Los enamoramientos de Javier Marías, el sedueix i el porta descobrir textos que semblen sorgir de l'atzar més profund, que imposen la seva presència a les obres, cal·ligrafies d'espectres que s'alimenten d'antigues emocions.No hay comentarios: