domingo, 29 de marzo de 2015

Manifiesto del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona

MEXCAT, como asociación miembro del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona, les comparte el siguiente comunicado:

Manifest sobre el posicionament del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona per la no instrumentalització de la immigració a les eleccions municipals 

Davant les properes eleccions municipals, el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona demana al conjunt de les forces polítiques catalanes la no instrumentalització de les persones immigrades en la campanya electoral. La immigració és un dels elements constitutius de la societat catalana i ha contribuït al seu desenvolupament social, cultural i econòmic. Tot i això, veiem que en cada procés electoral, especialment a l’àmbit municipal, algunes forces polítiques fan servir les persones immigrants com a arma demagògica en el context electoral, tractant de dividir i confrontar la ciutadania mitjançant un discurs xenòfob. Malauradament, els que més pateixen en aquest joc brut són les persones més vulnerables, que són estigmatitzades i criminalitzades només per la seva pertinença a un col·lectiu determinat. Això posa en qüestió el dret d’aquestes persones a una vida digna i al respecte dels seus drets fonamentals. A més, aquesta instrumentalització de la immigració també afecta al conjunt de la societat, ja que posa en perill la democràcia i la cohesió social. 

La crisi econòmica que estem patint els darrers anys ha esdevingut una veritable crisi social, que ha accentuat les desigualtats socials en els barris de la ciutat. En aquest context, des del Consell Municipal d’ Immigració de Barcelona creiem que és necessari més que mai vetllar per la convivència, la cohesió i la integració social de totes les persones en igualtat de condicions. Per tot això, demanem a les diferents forces polítiques:
- La no instrumentalització de la immigració als seus programes, estratègies i discursos en benefici d’interessos partidistes que afecten negativament la convivència i la cohesió social. 
- El seu compromís de treballar per la plena participació política de les persones immigrades. Tot i que gran part d’aquestes persones porten anys vivint a Barcelona, el fet que no tinguin drets polítics, com votar i ser escollits a les diferents eleccions, afebleix el nostre sistema democràtic i la manca de participació política pot afavorir la instrumentalització de les persones immigrants en el discurs polític. 
- La seva adhesió a aquesta declaració i el compromís d’assolir les demandes presentades en aquest document. 
Comissió d'Opinió d'Urgència del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona Barcelona, 19 de març de 2015.

No hay comentarios: