miércoles, 11 de marzo de 2015

La vicepresidenta de Catalunya, de viaje a México

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i la comissionada per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública, Núria Bassols, realitzen un viatge institucional a la capital de la República de Mèxic els propers 11, 12 i 13 de març, amb un calendari de reunions tècniques i contactes polítics sobre polítiques de transparència, gestió de dades obertes, govern obert i participació ciutadana. La representació catalana també estarà integrada pel director de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern, Xavier Bernadí. 
Al llarg de la primera jornada de la missió, la representació del Govern català mantindrà reunions a la seu de l’Oficina de la Presidència de la República amb la directora general del Portal de Dades Obertes, Ania Calderón; el director de Govern Obert, Pablo Villarreal, i el director general de Participació Ciutadana, Guillermo Ruiz. A la tarda, la vicepresidenta i la comissionada visitaran la seu de l’Orfeó Català a Mèxic
DF, on s’oferirà una recepció a la comunitat catalana.
Dijous 12 de març, la delegació catalana es reunirà amb el comissionat de l’Institut Federal d’Accés a la Informació i Protecció de Dades (IFAI), Joel Salas, i amb diversos responsables d’unitat d’aquesta entitat. IFAI és l’organisme constitucional mexicà encarregat de garantir el dret d’accés a la informació pública governamental, protegir les dades personals gestionades per institucions, i resoldre sobre sol·licituds d’accés a informació del govern federal. Posteriorment, la vicepresidenta Ortega i la comissionada Bassols mantindran un dinar de treball amb la Junta del Club Català de Negocis, encapçalada per Carmina Nogué. 
La jornada finalitzarà amb una trobada amb l’entitat FUNDAR, promotora d’iniciatives de transparència en l’àmbit de la societat civil; la reunió es mantindrà amb el coordinador de programes i la directora executiva de l’entitat, Guillermo Ávila i Haydeé Pérez, respectivament. La representació del Govern català iniciarà la darrera jornada del viatge oficial a Mèxic a la seu de la secretaria de Funció Pública federal, on es reunirà amb la titular de Polítiques de Transparència i Cooperació Internacional, Teresa Gómez, i el titular de Política de Recursos Humans de l’Administració Federal, César Antonio Osuna.
Nota de premsa del Govern de Catalunya

No hay comentarios: