viernes, 12 de septiembre de 2014

El domingo hermanamos las Gigantas de Núria Feliu y de Mary Santpere

Per iniciativa de l’Associació Cultural Mexicano Catalana MEXCAT, de la que Núria Feliu n’és sòcia d’honor, aquest diumenge tindrà lloc l’acte d’agermanament de les gegantes Núria Feliu i Mary Santpere, al Poble Espanyol de Barcelona. Per primera vegada, doncs, les gegantes que representen dues de les cantants populars catalanes més conegudes de tots els temps, ballaran plegades en aquesta activitat, que se celebra en el marc de la Fira del Grito de Mèxic, al Poble Espanyol, tot el cap de setmana.
La iniciativa sorgí fa uns mesos a través de l’Associació MEXCAT i amb el suport dels Gegants de Sants i del Poble Espanyol de Barcelona, dipositari de la gegantona Mary Santpere. L’acte comptarà amb la presència de la pròpia Núria Feliu i de diversos convidats. Els Gegants de Sants, aprofitaran a més, per fer ballar ambdues gegantes plegades
Mary Santpere, que el 2013 hauria complert 100 anys, va ser una polifacètica actriu, vedette i humorista catalana, filla de Josep Santpere, famós actor, cantant, director i empresari teatral barceloní i de Rosa Hernáez Esquirol. Batejada com a La Reina del Paral•lel, va destacar en una llarga trajectòria al teatre i al cinema des del seu debut el 1938 fins a la seva mort, l’any 1993. 
Núria Feliu ha desenvolupat una trajectòria artística durant més de cinquanta anys que l’ha dut a conrear gèneres tan diversos com el teatre, la música, el cinema o la televisió, sempre divulgant la música i la cançó, al llarg de tota la seva carrera. A més, vinculada a la cultura popular catalana, ha estat una divulgadora i defensora de totes les manifestacions de cultura tradicional i popular del nostre país, entre elles els Gegants. 
L’activitat serà el diumenge 14 de setembre, a les 12 del migdia, al Poble Espanyol. L’entrada és lliure descarregant el flyer d’entrada a la Festa del Grito de Mèxic al web www.bcnvivemexico.com

.

No hay comentarios: