viernes, 16 de mayo de 2014

Este sábado, el documental "El plor de la gasela" de la mexicana Maritza García

En el Canal 33, este sábado a partir de las 22:20h.
"El plor de la gasela", un documental dirigit per Maritza García, s'endinsa en l'hermètica comunitat pakistanesa de Barcelona per conèixer la vida de tres immigrants del Punjab: Wajid, Hussain i Mohammad, arribats a la ciutat l'any 2003. El vídeo se situa en una peculiar copisteria, regentada per pakistanesos, en ple cor del Raval, és el refugi de molts immigrants del Punjab. 
Allà, Maritza coneix a Wajid, Hussain i Mohammad, que acaben d’arribar a Barcelona en busca d’una vida millor. A mesura que passa el temps, cadascun ha d’emprendre el seu propi camí, un llarg procés que mostra els seus triomfs i fracassos a la societat occidental i la recerca d’ells mateixos en un barri que es transforma tant com ells. Un exquisit viatge, on la poesia urdú, cantada i escrita per ells mateixos a la seva estimada, és la via més autèntica per expressar le seves emocions dintre d’una societat altament restrictiva com és la pakistanesa.
El documental està codirigit per Marius Wehrli i produït per Oberon Cinematogràfica i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l’ICEC. Maritza García, nascuda a Ciutat de Mèxic l’any 1969. Va estudiar ciències de la comunicació a la seva ciutat natal i va cursar un màster en Documental Creatiu a la Universitat Autònoma de Barcelona. De 2006 a 2010 va ser col.laboradora al diari El País a la secció Catalunya. Va exercir com a reportera i presentadora per a la cadena Televisa (1993-2003). Per la seva feina periodística va obtenir el 1999 el primer lloc del Premi Nacional de Periodisme per la divulgació científica.

No hay comentarios: