jueves, 13 de marzo de 2014

Fotografías de las zapotecas de Juchitán, en Santa Coloma de Gramenet

El Centre Cívic Riu (c/Lluís Companys, 9) acoge una nueva edición del ciclo de exposiciones solidarias "Diaris de Viatges", en la que hoy se inaugura la muestra "Matriarcats", obra de la antropóloga y fotoperiodista Anna Boyé.
Amb “Matriarcats”, Anna Boyé fa visible l’existència de societats on les dones organitzen el treball, gestionen l’economia i el benestar social i són l’autoritat de referència per al compliment de la llei. En aquestes societats, situades a diferents punts del planeta, la dona és respectada per tothom. A través de 34 fotografies i de resums documentals, l’exposició és un testimoni únic d
La mostra, organitzada pel Departament de Solidaritat i Cooperació, el Departament de Centres Cívics i Casals i Gramenet Imatge Solidària, s’inaugura el 13 de març (19h) amb la presència de l’autora en el marc de les Jornades de les Dones 2014. Es podrà visitar fins al divendres 28 de març a la Sala Riu de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 21h. Entrada lliure. A més, el divendres 14 de març (10h), Anna Boyé realitzarà una conferència i presentació dels documentals associats a la mostra a la Biblioteca Singuerlín (plaça Sagrada Família, s/n). Aquesta activitat està adreçada a centres de secundària i públic general però per assistir cal inscripció prèvia al Departament de Solidaritat i Cooperació a través de l’adreça terolls@gramenet.cat.
’aquest model de civilització a les ètnies bijagó (Guinea Bissau), mosuo (Llac Lugu, Xina) i les índies zapotecas de Juchitán (Mèxic). “Matriarcats” ens convida així a reflexionar i replantejar el paper de la dona a la societat contemporània a partir d’un treball de recerca i educatiu excepcional.

No hay comentarios: