miércoles, 12 de marzo de 2014

El episodio de México y el General Prim, en el Centre de Lectura de Reus

Este jueves en la tarde se inauguran en el Centre de Lectura de Reus (C/ Major 15), las jornadas «Joan Prim i Prats, personalitat política i militar», en las que varios historiadores y expertos analizarán la figura histórica del político y militar reusense. Entre ellas, la conferencia "La actuación parlamentaria de Prim, el episodio de México y la Guerra de África, que tendrá lugar el viernes a las 19:00 hrs en el Centre de Lectura, a cargo de Mercè Costafreda y Joan Navais. 
Les jornades són organitzades pel Centre de Lectura, l’Institut Municipal de Museus de Reus, la Biblioteca Central Xavier Amorós i l’Institut Ramon Muntaner, i són coordinades per Mercè Costafreda i Joan Navais. El programa previst és el següent: 
Dijous, 13 de març.
A les 19:00 h, al vestíbul de la biblioteca del Centre de Lectura, presentació de l’exposició de fons bibliogràfics del mateix Centre, de l’Institut Municipal de Museus i de la Biblioteca Central de Reus relatius a la figura de Joan Prim i Prats (Reus, 1814 – Madrid, 1870).
A les 19:30 h, a la sala d’actes, inauguració de les jornades amb la projecció de la pel·lícula «Prim» (1930), del director José Buchs. El film es va estrenar a Reus el 4 de febrer de 1931, al Teatre Fortuny.
Divendres, 14 de març.
A les 19:00 h, «Joan Prim en el context reusenc», a càrrec de Marc Ferran i Jaume Massó, historiadors de l’Institut Municipal de Museus de Reus. A continuació, ponència «L’actuació parlamentària de Prim, l’episodi de Mèxic i la Guerra d’Àfrica», a càrrec de Mercè Costafreda i Joan Navais, del Centre de Lectura.
Dissabte, 15 de març.
A les 10:00 h, ponència «La guerra dels Set Anys, carlins versus liberals», a càrrec de Lluís Ferran Toledano (Universitat Autònoma de Barcelona) i Ramon Arnabat (Universitat Rovira i Virgili). A continuació, sessió de cloenda, amb la ponència «Context general del segle XIX a Catalunya i a l’Estat espanyol», a càrrec dels historiadors Borja de Riquer (UAB) i Josep Fontana (Universitat Pompeu Fabra).

No hay comentarios: