martes, 25 de marzo de 2014

"El cielo abierto", del mexicano Everardo González, en el Canal 33

Este miércoles a las 00.25, el Canal 33 recupera el documental "El cielo abierto", la historia de Monseñor Óscar Arnulfo Romero, la voz de los "sin voz" en El Salvador, el sacerdote revolucionario que fue asesinado el 24 de marzo de 1980.
Les seves homilies, retransmeses per ràdio a tot el país, eren una crida constant contra la violència i la violació dels drets humans que tenien lloc al seu país. La història d'un crim llargament anunciat, fet premonitori d'una guerra civil que duraria més de 10 anys i crit d'atenció a la resta del món cap a les injustícies patides per un poble amenaçat per la pobresa i les desaparicions de familiars. 
Director, guió i director de fotografia: Everardo González Mèxic (2010). 100 minuts. El director Everardo González és director, productor i fotògraf. Llicenciat en Comunicació Social per la Universidad Autónoma Metropolitana, González ha dirigit diversos documentals, entre els quals destaquen "La canción del pulque" (2003), "opera prima" premiada a la Mostra de Cinema Mexicà de Guadalajara, "Los ladrones viejos" (2007) i "Cuates de Australia" (2011), la seva darrera obra seleccionada a IDFA el 2011 sota el títol "Drought". Festivals Festival Internacional de Cine en Guadalajara. Mèxic, 2010. Festival des Films du Monde. Canadà, 2010. Festival Internacional de Cinema de Mar del Plata. Selecció oficial. Argentina, 2010.

No hay comentarios: