sábado, 19 de octubre de 2013

Se presenta el libro "Remedios Varo. Caminos del conocimiento, la creación y el exilio"

Este próximo miércoles 23 de octubre tendrá lugar en la Central del Raval la presentación del libro "Remedios Varo. Caminos del conocimiento, la creación y el exilio" coordinado por María José González Madrid y Rosa Rius Gatell.
Aquest és un llibre que té com a protagonista l'artista Remedios Varo (1908-1963) i que preten despertar el desig de contemplar la seva obra amb atenció, imitant en la mida del possible la forma en la que l'autora la va pintar. Els escrits que el conformen ens descubreix mirades diverses sobre la seva obra: introdueixen les relacions de la pintora amb diferents vies de coneixement, així com la relació de la seva pintura amb l'escriptura, desvetllen un interés per la narrativa de mitologies femenines, i aprofundeixen l'anàlisi del surrealisme en la primera obra de Varo. També posa en relació la seva obra amb la d'altres artistes coetànees. María José Gonzalez Madrid i Rosa Rius Gatell són professores d'història de l'art i de filosofia respectivament en la Universitat de Barcelona. Han participat en aquest llibre especialistes internacionals com Janet A. Kaplan, Isabel Castells, Alejandra Zanetta, Shirley Mangini, Julia Salmerón, Tere Arcq i Antonina Rodrigo.
La presentació serà a càrrec de les coordinadores del llibre, María José González Madrid i Rosa Rius Gatell, juntament amb: Victoria Combalía, historiadora de l'art Shirley Mangini, professora emèrita Isabel Segura, historiadora i escriptora Miguel Ángel Moreno, editor d'Eutelequia. Dimecres 23 d'octubre 19h La Central del Raval (Elisabets, 6 / 08002 BARCELONA)

No hay comentarios: