jueves, 10 de octubre de 2013

Oportunidades de negocio en México, en EADA

Gabriela Gándara, Directora d’ACC1Ó, agencia económica de la Generalitat de Catalunya a México, presentará las posibilidades y oportunidades de negocio que se presentan actualmente en este país, con una charla que tendrá lugar el próximo lunes 14 de octubre en EADA.
Per què Mèxic? Mèxic és la 14a economia mundial i la segona a nivell llatinoamericà. Durant els anys 2011 i 2012 va créixer a un ritme del 3,9%, convertint-se en un dels països llatinoamericans amb una situació sòlida i amb excel•lents perspectives de creixement a curt-mig termini (creixement previst per 2013, al voltant del 3,5%). La mexicana és una economia oberta, té signats tractats comercials que garanteixen l’accés preferent dels seus productes a més de 40 països i a un mercat potencial de més de 1.000 milions de consumidors. La capacitat de consum de la societat mexicana, la bona imatge de productes i empreses catalanes i l’experiència positiva acumulada al mercat, fan de Mèxic un país molt atractiu per a l’empresa catalana. Un país que té un mercat intern de més de 100 milions d’habitants i és, a la vegada, una excel•lent plataforma tant per a la importació com per l’exportació. 
Es considera la porta d’entrada per als mercats de Nord-Amèrica. Mèxic ha estat, i és, un dels principals destins de la inversió estrangera a l’Amèrica Llatina, juntament amb Brasil. En el període 2005-2010, el 62% de les inversions directes d’empreses catalanes a Amèrica Llatina van tenir a Mèxic com a destí. L’estructura de l’economia mexicana es basa en industria (34.9%) i serveis (61.4%). Les principals multinacionals farmacèutiques, fabricants d’electrodomèstics i de components d’automoció fabriquen a Mèxic. Entre els sectors d’oportunitat més destacats podem trobar : Automoció - Electrònica i electrodomèstics -Maquinària industrial –Aeroespacial –Packaging -Energies renovables. 
Data: 14 d’octubre de 2013 
Horari: de 9 a 10.30h 
Lloc: EADA – C/Aragó 204.
Inscripció gratuïta. Places limitades.

No hay comentarios: