jueves, 31 de octubre de 2013

Joan Margarit y José Emilio Pacheco, Premios de Poesía del Mundo Latino 2013

Ara: Els poetes José Emilio Pacheco, de Mèxic, i el català Joan Margarit han obtingut avui el premi de Poesia del Món Llatí 2013, ha informat el Seminari de Cultura Mexicana (SCM). La distinció serà lliurada en la XV Trobada de Poetes del Món Llatí, que se celebrarà del 3 al 13 de novembre pròxims als estats d'Aguascalientes i San Luis Potosí, al centre de Mèxic, segons ha detallat el Seminari de Cultura Mexicana (SCM) en un comunicat. 
En la cerimònia, que se celebrarà el 10 de novembre, Margarit i Pacheco rebran cadascun 125.000 pesos (uns 9.700 dòlars; 7.000 euros) per la concessió d'aquest guardó creat el 2007 per honrar la trajectòria del poeta i promotor cultural mexicà Víctor Sandoval (1929-2013).
Pacheco (Ciutat de Mèxic, 1939) ha publicat al voltant de 30 llibres en tots els gèneres literaris, entre ells 'No me preguntes cómo pasa el tiempo', 'El principio del placer' i 'Las batallas en el desierto'. A més, ha rebut nombrosos reconeixements, entre ells el Premi Xavier Villaurrutia (1973); l'Iberoamericà de Lletres José Donoso (2001); el Reina Sofia de Poesia Iberoamericana i el Cervantes de Literatura (2009). 
Margarit (Sanahuja, Lleida, 1938), considerat com una de les màximes figures de la poesia catalana –i molt reconegut a Espanya–, és autor de més de 30 llibres. El 2008 va rebre el Premi Nacional de Poesia i el de Literatura de la Generalitat, tots dos per 'Casa de misericòrdia', i el Premi Rosalía de Castro a la seva obra completa. En aquesta edició, el jurat del Premi Món Llatí va estar integrat pels poetes colombians Piedad Bonnett i Juan Manuel Roca, els mexicans Elva Macías, Eduardo Lizalde i Hugo Gutiérrez Vega, l'argentí Juan Gelman i l'espanyol Luis García Montero.

No hay comentarios: