sábado, 5 de octubre de 2013

Finaliza en Sants-Badal el 2 Reality Show Pictórico Internacional, con 10 artistas mexicanos

Un total de vint artistes entre pintors i il·lustradors s’han aplegat al túnel de la Rambla de Badal de Barcelona. Entre divendres i dissabte, s’ha retransmès en directe per Internet la segona edició d’aquest reality show de 24h en el qual deu participants vinguts de Mèxic i deu més de Barcelona s’han organitzat en grups per poder realitzar les seves obres.
Los artistas que provenian de México li hicieron mediante el programa de diseño gráfico de la Universidad Autónoma Metropolitana del DF, mientras que entre los artistas residentes en Barcelona los había procedentes de Catalunya, España, Ucrania, Holanda, Argentina, Chile y Rusia, entre otros. El mural ha recibido a lo largo de estas 24 horas la visita del Director General d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, así como de varios consellers del Districte de Sants-Montjuïc.
Per amenitzar la feina han comptat al llarg de la jornada amb diferents actuacions musicals per tal d’intentar contrarestar l’efecte dels només 20 minuts permesos de descans. L’esdeveniment ha estat resultat d’un acord de l’Associació cultural MEXCAT amb el Districte de Sants-Montjuïc i l’Institut de Paisatge Urbà, amb el suport de la Universitat Autònoma Metropolitana de Mèxic. El projecte ha servit per dignificar una zona del barri molt degradada i ajudar a dinamitzar un entorn fins ara poc agraït. 
El resultat dels 300 metres quadrats decorats amb el mural es pot veure des d’avui dissabte 5 d’octubre a les 6 de la tarda, moment en què s’ha posat punt i final a l’acte. Aquesta iniciativa naixia de Jaime Vielma a principis d’aquest any quan va preguntar-se pel sentit de la vida mentre feia un viatge en caravana pel desert del Sàhara. Mesos més tard, entre onze pintors donaven la resposta visual a aquella qüestió amb la primera edició del reality show a Mèxic.

No hay comentarios: