viernes, 20 de septiembre de 2013

Y este sábado, nos vamos a Sant Joan de les Abadesses

Ja fa nou anys que Sant Joan de les Abadesses celebra la Festa del Grito, un esdeveniment que commemora la independència mexicana i que ha esdevingut una cita ineludible per bona part de la colònia d'aquest país a Catalunya. Enguany però la celebració es veurà una mica entelada pels desastres naturals que assolen el país nord-americà on dues tempestes tropicals han provocat un mínim de 90 morts i vora un milió de damnificats.  Més enllà pel record dels afectats, la plaça Major es tornarà a omplir de productes mexicans, actuacions musicals i de dansa i activitats per als més menuts per tal d'assaborir una mescla del més representatiu de les celebracions més tradicionals d'aquell país. A més, hi haurà conferència musicada a càrrec de Luis Castañón sobre la vida i música de Manuel M. Ponce mentre que la cònsol Norma Ang serà l'encarregada de fer el crit d'independència des del balcó consistorial. 
 La celebració commemmora el Grito de Dolores (16 de setembre de 1810), l'espurna per iniciar la llarga guerra de la independència mexicana. Més de 200 anys després, Sant Joan de les Abadesses torna a recordar els fets succeïts al municipi de Dolores Hidalgo i que van suposar la sublevació contra l'autoritat virreinal de Nueva España.

Program del dia
Parades artesanes de productes mexicans. Plaça Major (des de les 10.00 h)
Partit amistós de futbol entre mexicans i santjoanins. Camp municipal d'esports (10.30 h)
Gimcana infantil. Plaça Major (11.00 h)
Conferència “Manuel M. Ponce. Vida y música” a càrrec del músic Luis Castañón. Auditori Jaume Nunó (12.30 h)
Trencament de pinyates a càrrec de México Baila. Plaça Major (16.00 h)
Balades i música popular llatinoamericana, a càrrec del Quartet Khyla (16.45 h)
Cabaret mèxicà, a càrrec de México Baila (17:30)
Grito de Independencia amb Norma Ang, cònsol de Mèxic a Barcelona (19.00 h)
A continuació, himne nacional de Mèxic amb l'acompanyament de la Coral del Casal Jaume Nunó i la sardana “Un santjoaní a Mèxic” de Ramon Oliveras.
 Actuació Mariachi Imperial Elegancia Mexicana i ballet México Baila (19.30 h)

No hay comentarios: