lunes, 24 de diciembre de 2012

Las empresas de Girona aumental un 33% sus exportaciones a México

Les exportacions de les empreses gironines a Mèxic han augmentat fins un 33% aquest 2012. La Cambra de Comerç de Girona assegura que ara ja no hi ha més marge perquè les vendes exteriors creixin a Europa, i que cal girar els ulls cap a nous mercats emergents. "En global, aquest any, les exportacions han augmentat gràcies a aquests nous destins, perquè tot Europa està en crisi", ha puntualitzat el president de la Cambra, Domènec Espadalé. Un dels termòmetres que serveix per veure l'empenta d'aquests nous mercats són, precisament, els certificats d'origen que s'han d'emetre abans de portar a terme les exportacions. Aquest 2012 la Cambra n'ha emès més de 8.000. 
Les exportacions sempre s'han vist com una taula de salvació de l'economia gironina davant els efectes de la crisi econòmica. Ara, però, les empreses gironines giren els ulls cap a nous mercats a l'hora de vendre les seves mercaderies. 
Segons assegura la Cambra de Comerç, les vendes als països europeus o bé ja estan consolidades -com ara a França, que és el principal client- o bé han caigut en picat a conseqüència de la difícil situació que travessen alguns països. Aquest és el cas, per exemple, de les exportacions a Grècia, Portugal i Itàlia. Segons dades de la Cambra de Comerç, només en el que portem del 2012, les vendes aquí han arribat a caure, respectivament, un 20, un 10 i un 18%. "Això es deu a què Europa, tota ella, està immersa en una greu crisi econòmica", assegura el president de la Cambra, Domènec Espadalé. Per contra, però, les exportacions a tercers països han experimentat un increment notable en el que portem d'any. Sobretot, aquelles que tenen com a destí països com els Estats Units (17%), Mèxic (33%) el Japó (45%) o la Xina (on aquí, l'augment s'ha enfilat fins al 65%). 

No hay comentarios: