viernes, 12 de octubre de 2012

El CF Sabadell despierta interés en México

El Centre d’Esports Sabadell s’internacionalitza cada cop més. A la voluntat de créixer del club, de la qual en són una bona prova la web oficial en anglès, el Twitter en anglès (@CESabadell_EN) o la botiga on-line accessible des de tot el món, s’hi sumen ara alguns mitjans de comunicació de l’estranger. Igual que la incorporació del davanter Ibusuki Hiroshi va donar a conèixer els arlequinats al Japó fa dues temporades, ara la presència de dos mexicans a l’equip genera una gran expectació al país nordamericà. 

Els jugadors que han propiciat aquest seguiment del Sabadell a l’altra banda de l’Atlàntic són Ulises Dávila i Aníbal Zurdo. Els dos són mexicans d’origen i han arribat al Centre d’Esports aquesta temporada, però tenen històries ben diferents. 
 Aníbal Zurdo (3/12/1982) va arribar procedent del CD Guadalajara de la Liga Adelante, després d’haver fet una bona temporada a la categoria amb el seu club. Davanter corpulent i de qualitat, ara mateix és el màxim golejador de la lliga amb 6 gols, empatat amb el madridista Jesé Rodríguez. Tot i néixer a Mèxic, és fill d’espanyols i viu a Espanya des de petit. En diverses ocasions ha reconegut que li agradaria anar convocat amb la selecció mexicana, però que el més important és el rendiment de l’equip. 
 Ulises Dávila (13/4/1991) és un jugador ofensiu format a mèxic i un habitual de les categories inferiors de la selecció del seu país. Va arribar al futbol europeu de la mà del Chelsea anglès que el va fitxar l’any 2011. Després d’una cessió al Vitesse holandès la temporada passada, aquesta campanya arriba al Sabadell novament cedit pel club londinenc. “Uli” és un jugador jove amb molta qualitat i projecció de futur, que ja s’ha adaptat totalment a l’estil de joc de Lluís Carreras. 
Des que Ulises i Aníbal han arribat al Vallès, alguns mitjans de comunicació del seu país informen periòdicament de l’actualitat arlequinada, sovint amb una gran rellevància mediàtica. Televisa Deportes (http://televisadeportes.esmas.com/), per exemple, que compta amb més d’1.000.000 de seguidors a Twitter i Facebook, és un dels mitjans que segueix al Centre d’Esports. També el segueixen diversos diaris esportius com el Diario Récord o moltes pàgines web d’informació esportiva mexicana com és el cas de “los europeos” (http://www.loseuropeos.eu/) o Fútbol Total (http://www.futboltotal.com.mx/). 
Cada partit a l’Estadi de la Nova Creu Alta, periodistes mexicans s’acrediten per seguir de prop l’evolució dels seus compatriotes. Suport popular A més del ressò als mitjans, també s'ha notat un augment de l’interès en els productes oficials de la tenda on-line del club a Mèxic i llatinoamèrica, i fins i tot als Estats Units. De fet, un col·lectiu ja ha demanat informació al Centre d’Esports sobre com fundar una Penya arlequinada a Mèxic. Seria la segona Penya del club a Amèrica, després de la Penya Argentina “Carles Fité – Toni Padilla”, fundada l’any 2004

No hay comentarios: