lunes, 15 de octubre de 2012

Castelldefels inspira el proyecto Cortesina, en Xalapa

L'Institut Veracruzano de la Cultura, en coordinació amb la Diputació i l'Ajuntament de Castelldefels, va presentar fa pocs dies a la Galeria d'Art Contemporani de Xalapa (Mèxic) el Projecte Cortesina. L'objectiu del projecte és capacitar a adolescents per a la realització de curtmetratges amb perspectiva de gènere a partir de la impartició de tallers de sensibilització i capacitació en videoarte i feminisme amb el propòsit que aquests joves desenvolupin una visió crítica i vindicativa davant de la recepció passiva de les pantalles. 
Així, es repassen contes infantils, publicitat, llenguatge sexista, arquetips, amors de cinema, identitats de gènere, salut, sexualitat i altres temes relacionats, sense perdre de vista els coneixements tècnics necessaris per fer un bon guió, filmar i muntar el curt. Noelia Bail, membre de Neuronit i representant a Mèxic d'aquesta organització va presentar el Projecte Cortesina en una xerrada amb el públic assistent i posteriorment es va projectar una selecció de vídeos destacats de la primera i segona edició de Cortesina que s'han realitzat a Barcelona i Castelldefels sota el títol “Cortesina V.O. BCN_ NodaIgual”. 
La versió mexicana del projecte NodaIgual està previst que es realitzi en el Centre Cultural d'Espanya a Mèxic aquest mateix mes d'octubre

No hay comentarios: