miércoles, 23 de mayo de 2012

El Rector de la Universidad Veracruzana participará en el Encuentro de escritores por la Tierra en Tarragona

Escriptors com Ana María Matute (Premi Cervantes 2011) i Manuel Vicent -invitats d’honor- participaran entre el proper 30 de maig i el 2 de juny a la cinquena edició de l’Encuentro de escritores por la Tierra’, que organitza l’entitat tarragonina Mare Terra-Fundació Mediterrània, un esdeveniment culturals, social i també amb rerefons polític que busca la justícia social i que reunirà escriptors, intel·lectuals i artistes reconeguts especialment d’Espanya i Llatinoamèrica en conferències, meses de treball, presentacions de llibre, exposicions i un concert final.
Entre los invitados estarán los mexicanos Raúl Arias, rector de la Universidad Veracruzana de México, y las escritoras Martha Lidia Vivanco, Brenda Reyes y Martha Elsa Durazzo, además de Víctor Aguilar, de la Universidad Veracruzana
Entre els que assistiran a la trobada a Tarragona hi figuren també l’exministre de Cultura nicaragüenc Ernesto Cardenal, de l’època daurada de la Nicaragua sandinista; el rector de la Universidad Veracruzana, de Mèxic, Raúl Arias; el rector de la EMUI, Román Reyes o el periodista i naturalista José Luis Gallego. També hi assistiran el dibuixant Forges o el reconegut biòleg Joaquín Araújo. L’esdeveniment tindrà lloc en diferents escenaris de la ciutat (Hotel Ciutat de Tarragona, Palau Firal, Teatre Metropol, Col·legi d’Advocats o Pati rei Jaume I) i arrencarà el 30 de maig amb les conferències inaugurals d’Ana Maria Matute i Manuel Vicent, a la que seguirà una conferència de Raúl Arias i una actuació del tenor reusenc Carles Ivan Borràs.
El 31 de maig es posaran en marxa tres grups de treball, que abordaran l’impacte del turisme i les causes de la crisi econòmica. Lectura de poesies a diferents centres educatius de la ciutat i exposicions, com la titulada ‘Al romper la crisálida’, d’Andrea Eidenhamer (a l’Hotel Ciutat de Tarragona), conformaran també els actes previstos. Premis Ones Mediterrània i concert amb Patxi Andión L’Encuentro es farà coincidir, l’u de juny, amb la gala de lliurament del XVIIè Premi Ones Mediterrània, al Palau de Congressos de Tarragona, que guardona projectes i trajectòries de persones o col·lectius que destaquen en la conservació, la defensa, el coneixement del medi ambient i la cultura solidària. Des de f 18 anys, els guardons reuneixen a Tarragona representants socials i polítics del país i de tot el món.
El 2 de juny serà el de la presentació de llibres, amb la presència de Forges i Joaquín Araújo, entre els quals els que formen part de la Xarxa internacional d’escriptors per la Terra. També el 2 de juny tindrà lloc el ‘Concierto por la Tierra’, que serà gratuït i tindrà lloc al Teatre Metropol (21.30h), amb un aforament limitat. Actuaran Patxi Andión, Parrita, Negro y Blanco, Belén Garbo, Inés Fonseca, Pedro Castro, Francisco Espinosa, Alèxia Hampartzoumian, Marco Rodríguez, Xaviss, Piruchi Apo, Marta Espinosa i Sal 150. Com tota la trobada, Tarragona reunirà escriptors, intel·lectuals i artistes de diferents llocs de l’Estat espanyol i Amèrica Llatina, amb alguna presència d’Àfrica, units per la cusa ecològica i per un missatge de justícia social. Finalment, el dia 3 es dedicarà a una viatge turístic en vaixell i a una ruta guidada pels carrers de la ciutat.

No hay comentarios: