sábado, 14 de abril de 2012

MEXCAT y el Ayuntamiento de Barcelona homenajean al Dr. Robert

Coincidint amb 110è aniversari de la seva mort, MEXCAT i l'Ajuntament de Barcelona han homenatjat l'ex alcalde Bartomeu Robert al monument que li va dedicar Josep Llimona i que actualment es troba a la plaça Tetuán, tot i que inicialment es va col·locar a la plaça Universitat, fins que el règim franquista en va ordenar la retirada. Posteriorment, a meitats dels vuitanta, va ser recuperat dels magatzems municipals per portar-lo a la seva ubicació actual.
Al evento han asistido el Teniente de Alcalde Jaume Ciurana, el embajador Fernando Perpinyà Robert, el concejal Gerard Ardanuy, el Secretario General de Asuntos Exteriores de la Generalitat, Senén Florensa, entre otras autoridades de Barcelona, Catalunya y el consulado mexicano.
Nascut a Mèxic el 1842 però d'orígens catalans, Bartomeu Robert va ser metge de professió, president de l'Ateneu Barcelonès, diputat a Les Corts i president de la Lliga Regionalista, a més d'haver estat un dels fundadors de l'Hospital de Sant Pau.
Durant vuit mesos va ser alcalde de Barcelona, un alcalde molt proper al ciutadà, que va decidir dimitir arran dels fets del Tancament de Caixes, en defensa dels valors democràtics i de l'autogovern de Catalunya.
"Es va saber guanyar el respecte de la ciutadania perquè va saber posar-se al costat del poble i dels interessos de l'autogovern català. Cal mantenir viva la seva memòria", ha expressat el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana. "El missatge il·lusionador envers el futur que tenia el doctor Robert seria molt benvingut en aquests moments actuals", ha afegit l'ambaixador i besnét del Dr. Bartomeu Robert, Fernando Perpinyà Robert.
L'acte, que ha conclòs amb una ofrena floral a càrrec de les autoritats de l'Ajuntament, la familia del Dr. Robert i el president de MEXCAT, ha comptat amb la participació de la cantant Núria Feliu, que ha llegit el poema Les tombes flamejants, de Ventura Gasol, i amb dues interpretacions de la coral Societat Coral La Floresta.
Agradecemos la participación desinteresada de Núria Feliu y la Societat Coral La Floresta, además del interés del Ayuntamiento de Barcelona en la organización de este evento. También a los colaboradores de MEXCAT Malinalli, Alisha, Luis, Mari Carmen, Margarita, Lander, Mauricio, Walter, Mario, Jamie, Albert y César.
Fotos: Malinalli Garcia. Más fotos en Más Información


mas fotos clicando en "Mas información"









No hay comentarios: