martes, 3 de abril de 2012

La Biblioteca de Jalisco acogerá el fondo de Josep M. Murià i Romaní

Del diario Avui: La nova seu de la Biblioteca Pública de Jalisco (Mèxic), batejada amb el nom de Juan José Arreola, s'inaugura el mes de maig vinent, amb l'afegit que serà dipositària, en una secció especial, de la biblioteca de l'escriptor i militant d'Estat Català Josep M. Murià i Romaní (1907-1999), que va passar els últims 40 anys de la seva vida a Guadalajara, on es va exiliar al final de la Guerra Civil espanyola.
Catedràtic de la Universitat de Guadalajara, de la qual depèn aquesta biblioteca històrica des del 1925, J.M. Murià va aplegar al llarg de la seva vida aquest extens fons, integrat per cinc mil volums de llibres en català, però també en castellà sobre Catalunya i els catalans. “Aquest fons servirà per promoure el coneixement de Catalunya i alhora l'anar i venir de persones i d'idees entre la terra on va néixer i la que ara l'acull, per tal d'apropar-les encara més”, explica José María Murià Rouret (Mèxic, 1942), fill de l'intel·lectual i també catedràtic d'història, ja jubilat.
Aquest fons s'anirà ampliant gràcies a la col·laboració de diverses institucions, com l'IEC, el Parlament de Catalunya i l'Institut Ramon Llull. Algunes editorials, com ara Pagès Editors, ja s'han compromès a anar-la enriquint.
Actualment s'està procedint a la catalogació del material i poc després de la inauguració, al maig, integrarà de manera oficial la secció que s'ha batejat amb el nom de Josep M. Murià.

No hay comentarios: