viernes, 24 de febrero de 2012

Iñaki Bonillas inaugura la exposición "Archivo J.R.Plaza"

Este jueves tuvo lugar en el Palau de la Virreina la inauguración de la exposición fotográfica del mexicano Iñaki Bonillas "Archivo J.R. Plaza", a la que asistieron miembros del Institut de Cultura de Barcelona, así como la Cónsul de México en Barcelona, Norma Ang, y otros miembros de la legación consular. La exposición, que ocupa toda la parte alta del edificio, reune varias intervenciones del artista que ha realizado los últimos seis años sobre varias series de fotografías pertenecientes al álbum familiar
Es tracta d'imatges de tots els membres de la família i amics però sobretot d'autoretrats de J.R. Plaza en els quals aquest s'autofotografia disfressat de cowboy, com si fos una estrella de Hollywood.
Bonilla juga amb els records familiars del seu avi, exiliat a Mèxic gran part de la seva vida, però s'allunya de la familiaritat a mesura que avança l'exposició per despersonalitzar-ne el contingut.
Tot i que la part més familiar i la investigació tècnica són indestriables, les fotografies de la primera part del recorregut es converteixen en mers punts de partida quan l'artista dóna nou sentit al material, reelaborant-lo.

No hay comentarios: