martes, 24 de enero de 2012

Esculturas inspiradas en los mayas, en Andorra

La artista francesa, pero establecida cerca de Reus, Marie-France Veyrat, expone a partir de esta semana en la Galería Pilar Riberaygua de Andorra un conjunto de obras de arte realizadas por ella misma con una clara inspiración maya, y esculpidas con poliestireno.
“El poliestirè expandit és un material molt mal·leable, amb molta personalitat.” Així ho assegura l’artista francesa establerta a Reus, que ens apropa una selecció de la sèrie ARTquitectònics, dels signes als símbols. L’artista autodidacta ha experimentat amb diferents materials des de fa tres dècades i ha descobert l’ús de l’escuma plàstica i el poliestirè. “Ennobleixo els materials”, va matisar ahir.
Les escultures juguen amb “els elements geomètrics i el simbolisme”, una premissa que, sobretot, es constata a la gran peça de poliestirè feta expressament per a la galeria, amb una dotzena de creus distintes. A la mostra també hi ha alguna peça de bronze, marbre i escaiola.
Avui s’instal·larà una escultura de marbre davant l’església de Sant Esteve, on estarà mentre duri l’exposició (fins al 24 de febrer). Les escultures recorden formes maies, per l’impacte que li va causar un viatge a Mèxic. “Em va marcar i reprodueixo les formes inconscientment.” Veyrat defensa el poliestirè i diu que és un material “lleuger, volàtil, efímer, aparentment fràgil però consistent” i amb què encara seguirà experimentant.

No hay comentarios: